DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er fre okt 18, 2019 13:12

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 2193 indlæg ]  Gå til side Foregående 123 24 25 26 27147 Næste
Forfatter besked
Indlæg: ons apr 17, 2013 14:37 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors mar 08, 2012 22:12
Indlæg: 2296
Hyde Park on Hudson (2012)
Jeg har altid været glad for Bill Murray. Jeg forelskede mig i ham, da kalenderen kørte gennem firserne og med film som Stripes, Ghostbusters og Caddyshack var han nem at elske. Perioden efter firserne var lidt hårdere for Bill Murrays fans, men han fandt sig selv i nullerne og med især Lost in Translation og Broken Flowers spirede kærligheden for ham atter en gang. Jeg glædede mig derfor til, at se hans portræt af en af amerikanernes mest elskede (og mest kontroversielle) præsidenter - Franklin D Roosevelt.

Historien omhandler Roosevelts liv udenfor den amerikanske hovedstad - nærmere betegnet moderens hjem Hyde Park, der er placeret i idylliske og landlige omgivelser. Her opholdte Roosevelt sig en del før starten på anden verdenskrig - og det var der en særdeles god grund til. Han havde mange affærer og sloges samtidig med en lesbisk kone, der oven i købet havde arbejde som skribent for den kulørte presse i New York.

Jeg vil ikke give for meget af historien væk, for den er særdeles tyndbenet. Højdepunktet i historien, der ikke nødvendigvis er filmens kerne (selv om den burde være det), er besøget af det engelske kongepar, der mere eller mindre kommer til USA i desperation, da truslen om en anden verdenskrig lurer. De har behov for amerikansk opbakning og må sluge mange kameler i det noget uortodokse Rooseveltske hjem. Det fremkalder nogle skønne scener, der desværre er sporadiske, for filmen har ikke rigtig nogen egentlig historie. Der bliver rodet lidt rundt i affærer, spændinger mellem han og konen og Roosevelts charme til trods for den polio, der holder ham siddende gennem hele filmen. Jeg blev aldrig helt klog på, om filmen prøvede at være kritisk overfor den tidligere præsident, men må konstatere, at hvis man prøvede at bringe Roosevelts nuancer frem, så mislykkedes man i enhver henseende. Det er og bliver en rodebutik af rang, som ikke engang Bill Murray formår at sætte skik på.

:starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

_________________
The artist formerly known as Konigsberg


Top
   
 
Indlæg: ons apr 17, 2013 15:26 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons jun 23, 2010 12:40
Indlæg: 1797
Geografisk sted: Aalborg
t23 skrev:
In The Name Of The Father, Irland/England, 1993 - 9/10 - IMDB link

Jamen jeg mangler simpelt hen ord for hvor fantastisk denne her film er. Det er første gang jeg har set den siden den kom ud, hvor jeg kun lige havde sneget mig ud af mine teenageår, og nok ikke lige forstod hvad der egentligt var gang i. Endeligt fik jeg taget mig sammen til at se den igen (jaja, ting tager tid, ikke?), og nøj, den ramte lige i mellemgulvet. Det er en historie om en ung gut fra Belfast der bliver hængt op på falske anklager om at stå bag en IRA terroreksplosion, hvordan det Britiske politi fængsler ham og hans far (ja, hvis ikke man kan finde den virkelige synder, så skal enelleranden sgu stadig have skylden), og hvordan de to klarer 15 år i fængsel. Et BRAG af en historie, med en ung Daniel Day-Lewis og en som altid i topform Pete Postlethwaite i hovedrollerne, og kan man leve sig ind i historien, så kommer ens urin godt nok op på kogepunktet over hvilken flok svin Briterne var overfor Nordirerne dengang.

Sammen med Bloody Sunday står den som den bedste Irske film nogensinde. Nøj, det var noget af et gensyn.

Fremragende film. Intet mindre. :thumb:

_________________
"Always be yourself...Unless You suck"


Top
   
 
Indlæg: ons apr 17, 2013 15:32 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons jun 23, 2010 12:40
Indlæg: 1797
Geografisk sted: Aalborg
t23 skrev:
Hele filmen er som de to foregående skudt med håndholdt og klippet sønder og sammen, så man bliver virkeligt stresset af at se den...

No effin' shit!!! :shock: Jeg nåede lige nøjagtig 40 sekunder ind i det klip før jeg måtte ud at trække frisk luft. Hold fast noget klamp :D

_________________
"Always be yourself...Unless You suck"


Top
   
 
Indlæg: tors apr 18, 2013 11:10 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7465
@Konigsberg: tak for omtalen af FRD-filmen, og ærgerligt, at den ikke var bedre.

Wrong (Quentin Dupieux, USA 2012)
Billede
Ind imellem ser man en film, som er rigtig svær at blive klog på. Som konstant pendulerer mellem virkelig vellykket og totalt anstrengende. Og hvor man ender med at sidde lettere skizofrent og diskutere med sig selv, hvad fa'en man nu skal synes. Mine damer og herrer, jeg giver Dem seneste opus fra Quentin Dupieux (Rubber):
Efter...
5 minutter: Hmmm.... det er egentlig meget interessant, det her!
10 minutter: Hot damn, det er det sjoveste, jeg længe har set. Håber den holder stilen hele vejen.
15 minutter: Ja, ok, lidt variation ville måske ikke skade.
20 minutter: Nu begynder jeg snart at kede mig.
...
35 minutter: Argh argh, luk mig ud, jeg orker ikke mere.
45 minutter: Hov, nu er det kreativt og sjovt igen.

Og så videre derudaf. Relativt frustrerende på den lange bane, men ikke uden sine momenter.

Vores hovedperson, den lettere apatiske og forvirrede Dolph, vågner op en morgen ved, at hans vækkeur skifter fra 7:59 til 7:60, og at hans højt elskede hund er væk. Og så bliver det generelt bare sært. Lidt eksempler.

Dolph kommer ud af et hus, hvor en anden mand helt uopfordret er ved at male hans bil over:
Mand: Jeg tillod mig at male din bil blå
Dolph (overrasket men fattet): Jeg ved ikke, jeg kan faktisk bedst lide den rød.
Mand: Nå, jamen bedre held næste gang.

Dolph tager på arbejde, hvor det styrtregner. Indendørs. Alle tager det pænt.

Dolphs kliché-bøssede franske gartner kan fortælle, at hans palmetræ på mystisk vis er forvandlet til en fyrretræ, og et alt for lille ét af slagsen. Dolph er ikke glad.

Dolph ringer til et pizzafirma og har en længere pseudo-Tarantino'sk samtale med en (skal det vise sig) lækker pige og diskuterer, hvorfor firmaets logo er en kanin på en motorcykel.

Dolph møder William Fitchner (The Dark Knight), der spiller telepatisk dyrekidnapper med tysk/kinesisk accent og megalang hårpisk.

Dolph opsøges af en detektiv, der vil spore den forsvundne vovse ved at tjekke en af dens efterladte lortes hukommelse. Lo and behold, det virker. Næsten.

Historien er temmelig underordnet, skuespillet er vildt ujævnt, og ind imellem er filmen vildt morsom. Andre gange bare totalt anstrengende og forceret. Men bizar humor virker nu engang bedst, når det ind imellem får lidt modspil af noget almindelig, kedsommelig normalitet. (2½/6).


Down Terrace (Ben Wheatly, England 2009)
Billede
En mand, Karl, og hans far, Bill, frigives fra fængslet. Vi er ikke sikre på, hvad de har lavet, og hvad det præcist er deres familieforetagende går ud på, men helt lovligt er det vist ikke. Hjemme står menuen på konstante familiestridigheder, pyntet med et visit fra Karls ekskæreste, der er gravid med et barn, der måske, måske ikke er hans.
Karl begynder at stritte imod og vil gerne ud af sit nuværende liv, men det er ikke så let, når familien stritter imod. Og pludselig bliver den første person dræbt, og en hel del andre følger efter som perler på en snor. Filmen formår at vise de forskellige drab som en mere eller mindre logisk konsekvens af situationen, hvor personer må dø, fordi det ikke rigtig kan være anderledes.
Filmen trækker klare spor til den britiske socialrealisme, men formår alligevel at virke mindre tung. Det er ikke alle personerne, der lever af fish & chips og dårligt tv, og fugten driver heller ikke konstant ned ad væggene :)
Både Karl og hans far er velspillet, og man kan sagtens forstå Karls frustrationer over at være fanget i et net af uundgåeligheder. Jeg var især imponeret af Julia Deakin (Shaun of the Dead, Spaced) som moderen, der lægger ud med at virke lettere underkuet, men i løbet af filmen viser sig at have helt anderledes stærke og manipulerende sider. Hen mod slutningen kammer filmen dog over i vold, så det næsten virker som en parodi. Men ind til da et effektivt lille familiedrama om loyalitet og at bryde med sin fortid. (4/6)

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
 
Indlæg: tors apr 18, 2013 12:51 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors mar 01, 2007 2:27
Indlæg: 3428
Geografisk sted: Luderstrasse, Kvæsterbro
Shiva skrev:
t23 skrev:
Hele filmen er som de to foregående skudt med håndholdt og klippet sønder og sammen, så man bliver virkeligt stresset af at se den...

No effin' shit!!! :shock: Jeg nåede lige nøjagtig 40 sekunder ind i det klip før jeg måtte ud at trække frisk luft. Hold fast noget klamp :D

Så skulle du se slutscenen, den går så sindssvagt meget overbord på alle leder og kanter, at jeg måtte slukke for lyden. At både se alt for meget ske på een gang *og* høre soundtracket kamme fuldstændigt over, det var simpelt hen for meget på een gang. Det er godt nok aldrig sket for mig før, og muligvis en del af min fascination af filmen.

Ud over det er Tsukamoto en fascinerende filmmager og samtidigt en helt habil skuespiller - det var ham der "programmerede" hovedpersonen i Ichi The Killer af Takashi Miike. Han laver faktisk osse relativt normale film (så normale som Japanere nu kan blive, så tag det lige med et gran salt). Specielt kan jeg anbefale A Snake Of June, som er en fantastisk flot og dyb film, der rammer hele følelsesregisteret på een gang hvis man har tålmodighed til at leve sig ind i den.

_________________
.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--


Top
   
 
Indlæg: tors apr 18, 2013 15:42 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons jun 23, 2010 12:40
Indlæg: 1797
Geografisk sted: Aalborg
t23 skrev:
Shiva skrev:
t23 skrev:
Hele filmen er som de to foregående skudt med håndholdt og klippet sønder og sammen, så man bliver virkeligt stresset af at se den...

No effin' shit!!! :shock: Jeg nåede lige nøjagtig 40 sekunder ind i det klip før jeg måtte ud at trække frisk luft. Hold fast noget klamp :D

Så skulle du se slutscenen, den går så sindssvagt meget overbord på alle leder og kanter, at jeg måtte slukke for lyden. At både se alt for meget ske på een gang *og* høre soundtracket kamme fuldstændigt over, det var simpelt hen for meget på een gang. Det er godt nok aldrig sket for mig før, og muligvis en del af min fascination af filmen.

Jeg prøvede lige igen...denne gang forberedt...det lykkedes ikke at se klippet til ende. Er stadig målløs over at nogen som helst kan håndtere sådan et sansekaos.

"Earth to Jordsvin!!!" "Earth to Jordsvin!!!" *tænder batsignalet*

_________________
"Always be yourself...Unless You suck"


Top
   
 
Indlæg: tors apr 18, 2013 15:48 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7465
Jeg har stadig svage minder om - totalt uforberedt - at have set Body Hammer for længe, længe siden, så et vist indtryk må den have gjort ;) Jeg ved dog ikke hvor meget jeg fattede af den.

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
 
Indlæg: tors apr 18, 2013 17:18 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør sep 20, 2003 12:21
Indlæg: 4611
Geografisk sted: Østerbro
Jeg har set den første, men det er over 20 år siden. Dengang syntes jeg vist nok, at det var lidt cool - om ikke andet fordi det hele var SÅ bizart. Jeg tror ikke, jeg ville have tålmodighed til den længere. (Er lidt i tvivl om jeg har set toeren eller jeg blander den sammen med den første.) Treeren springer jeg lidt og elefant over.

_________________
Min filmsamling


Top
   
 
Indlæg: tors apr 18, 2013 17:39 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors mar 01, 2007 2:27
Indlæg: 3428
Geografisk sted: Luderstrasse, Kvæsterbro
Buck Rogers skrev:
Jeg har stadig svage minder om - totalt uforberedt - at have set Body Hammer for længe, længe siden, så et vist indtryk må den have gjort ;) Jeg ved dog ikke hvor meget jeg fattede af den.

Købte Body Hammer fordi det var Manga Entertainment der udgav den, og jeg troede det var noget i stil med Akira og Ghost In The Shell. Nøj et chok jeg fik!

Der er nu ikke særligt meget at forstå i dem. Alle tre går på en protagonist der kan gro metaldele, og en antagonist (spillet af Tsukamoto selv) der prøver at presse staklen til det yderste for at se *hvor* meget metal der kan gro ud af ham. Der er ikke så meget at "fatte" i dem - måske lige bortset fra præcis hvilke stoffer Tsukamoto var på da han skrev dem :)

Til Jordsvin: Hvis den indeholder en gut der gror et sneglebor ud af skridtet, så er det etteren. Den scene tror jeg er umulig at glemme :)

_________________
.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--


Top
   
 
Indlæg: man apr 22, 2013 9:25 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12424
Geografisk sted: Metro City
Gromit skrev:
Cloud Atlas - :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starfull:
Holmsgaard skrev:
Det lyder godt nok genialt, Gromit. Jeg har været meget spændt på, hvad Cloud Atlas ville være for en film, så at den umiddelbart får så gode ord med på vejen, er særdeles positivt! :thumb:


Cloud Atlas

Jeg kan konstatere, at jeg er meget enig med Gromit omkring Cloud Atlas.

Wachowskierne har levendegjort seks helt fabelagtige, sammenvævede historier. Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Sturgess og mange andre gør det allesammen virkelig godt, godt hjulpet på vej af en visuelt virkelig flot ramme. Man skal have tungen lige i munden, for alle skuespillerne optræder flere gange i historien (Hanks og Berry i alle seks historier). Vi får ikke alle svar serveret, men får lov at tænke over sammenhæng og mening med historierne. Det er en stor styrke, og det er særdeles glædeligt, at filmen mest af alt er blottet for alle former for klicheer, mens Hanks og Berry storspiller derud af. Weaving har en masse fremragende skurkeroller, og han cementerer sig selv som helt og aldeles fremragende i de roller, mens Hugh Grant får lov til at prøve at spille nogle andre roller end han tidligere har gjort. Interessant så afgjort. Jeg er nødt til at se Cloud Atlas mere end én gang, for der er meget at hente i denne film.

:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:

_________________
Film jeg har set i 2018 | 2017 | 2016
TV-serier jeg har set i 2018 | 2017


Top
   
 
Indlæg: man apr 22, 2013 10:45 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man aug 04, 2003 12:54
Indlæg: 20531
Geografisk sted: Frederikshavn
Hvor frygtelig er Halle Berry?

_________________
En del af "De Gnavne Filmnørder" http://dgfn.dk

Hands off the compression button, music industry!
Hands off the DNR button, Blu-Ray producers!
Films are supposed to have grain!

https://twitter.com/Kristofferabild


Top
   
 
Indlæg: man apr 22, 2013 10:54 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors mar 01, 2007 2:27
Indlæg: 3428
Geografisk sted: Luderstrasse, Kvæsterbro
Mills skrev:
Hvor frygtelig er Halle Berry?

Varierer *meget* med tidsperioden. Et sted mellem "åh nej" og "hende der er da for god til at være Halle Berry".

_________________
.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--


Top
   
 
Indlæg: man apr 22, 2013 14:40 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12424
Geografisk sted: Metro City
Mills skrev:
Hvor frygtelig er Halle Berry?


Når jeg bruger ordet 'storspiller', så betyder det, at jeg synes, hun gør det rigtigt godt. Der er måske en enkelt rolle, hvor hun er ret irriterende, men ellers gør hun og Hanks det super. Så frygtelig er ikke et ord, jeg vil bruge.

_________________
Film jeg har set i 2018 | 2017 | 2016
TV-serier jeg har set i 2018 | 2017


Top
   
 
Indlæg: man apr 22, 2013 17:35 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons jun 23, 2010 12:40
Indlæg: 1797
Geografisk sted: Aalborg
Så er jeg dælme nødt til at se den, for jeg har aldrig set hende være andet end højst middelmådig (og middelmådig er hun for mig, som når T23 skriver ""hende der er da for god til at være Halle Berry".). Til gengæld er Berrys bundniveau så forstemmende lavt, at hun kunne blive spillet baglæns ud af et afsnit af Horton Sagaen.

Den Oscar hun fik for Monsters Ball var en ren foræring :lightsabre:

_________________
"Always be yourself...Unless You suck"


Top
   
 
Indlæg: man apr 22, 2013 21:22 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man maj 17, 2004 19:38
Indlæg: 1498
Geografisk sted: Slagelse
Hov, hov, den måde hun kommer op af vandet på i 007 filmen er da en Oscar værdig :-)

_________________
"Free Truman!"


Top
   
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 2193 indlæg ]  Gå til side Foregående 123 24 25 26 27147 Næste

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team