DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er tors mar 28, 2024 11:46

Alle tider er UTC+02:00




Skriv nyt emne  Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 512 indlæg ]  Gå til side Foregående 118 19 20 21 2235 Næste
Forfatter besked
Indlæg: ons aug 10, 2016 16:24 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: fre nov 06, 2009 20:47
Indlæg: 4458
Geografisk sted: Sunny Hill
Billede
Lost River (2015)

Filmen er Ryan Goslings instruktørdebut. Han er uden tvivl meget stærkt inspireret af Refn og filmen læner sig meget op af den visuelle stil i Only God Forgives, som han også var producer på. Allerede hér kan filmen kategoriseres efter om den er noget for én eller ej.

Gosling har ingen erfaring med instruktion eller manuskriptskrivning, men han prøver ihærdigt og gør generelt et fænomenalt arbejde. Der var dele som ikke fungerede i filmen, karaktererne var overfladiske og historien virkede lidt usammenhængende. Selve plottet er meget om at nå den amerikanske drøm, som vi har set og er blevet gjort mange gange før, men bare ikke som denne. Meget præget af det visuelle, og udnytter livlige farver og anspændt atmosfære i foruroligende og smukke sekvenser med et imponerende lydspor.

Det var først efter filmen det gik op for mig, at det var Doctor Who (Matt Smith), som var den gale Bully og gjorde det opbevisende ret godt.

Filmen er en god start på Goslings karriere som instruktør, og jeg er nysgerrig at se, hvad han ellers kan bidrage med i fremtiden. Karaktergivningen er tre stjerner, men er meget tæt på fire stjerner, ud af fem.

_________________
Billede
ÅRETS FILM 2017 | Film jeg har set i 2018 + 2012-2017 m.f. | Billede


Top
   
 
Indlæg: ons aug 10, 2016 23:00 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons jun 23, 2010 12:40
Indlæg: 1818
Geografisk sted: Aalborg
Jason Bourne

Lige hjemvendt fra biografens mørke vil jeg lægge mig tæt op af de 2 glimrende anmeldelser, der allerede er skrevet her i tråden.

Intet nyt under solen i Bournes univers..blot lidt værre end tidligere set. Plottet er næsten fornærmende simpelt og generisk. Det giver filmen en næsten doven aura, som er en skarp kontrast til den hektiske affære, man er vidne til. Jeg sad flere gange og undrede mig over, hvad man dog har villet opnå med filmen. Det kan ikke have taget mange brainstorming sessioner at udtænke den historie.

Shaky-cam og klipningen er jeg knap så pjattet med. Jeg er med på, hvad der er Greengrass vil opnå med stilen, men forstår simpelthen ikke, at kameraet altid skal kegle sanseløst rundt ved selv de mindste close-ups. Det kunne man så måske leve med, hvis hvert action-shot så kunne vare over 1 sekund, så man kunne nå at registrere, hvad der rent faktisk foregik og nyde den flotte koreografi. Helt slemt er det i en chase-scene i Athen med Bourne og Nicki på motorcykel med politiet i hælene. Vi er nede i noget, der ligner 3-4 klip i sekundet PLUS shaky-cam. Det er en hård cocktail. Slutkampen mellem Damon og Cassel er også slem og, som CFN nævnte, virkelig skamklippet.

Ingen af skuespillerne faldt for alvor i øjnene. Allestedsnærværende Vikander har utvivlsomt noget karisma og star power. Matt Damon spiller med vanlig fokuseret intensitet, men karakteren Bourne er en total flatliner i denne film.

Musikken er også velkendt med det karakteristisk hidsige cello/violin-drive, der aldrig synes at stoppe. Det gør filmen heller ikke. De 2 timer passerer i et hæsblæsende tempo uden et gram overflødig dialog. Filmen er trods sine mange mangler flot lavet overordnet set. Der er et par store set-pieces i Athen, London og Vegas med store menneskemængder i panik, som føles meget autentiske og her kan Greengrass jo uden tvivl sit pis. Det er blot en skam, at der ikke er investeret ret meget i at udtænke et bare nogenlunde originalt og anstændigt manuskript.

Og hold så for helv... det kamera i ro i bare 10 sekunder ad gangen :bat:

:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

_________________
"Always be yourself...Unless You suck"


Top
   
 
Indlæg: tors aug 11, 2016 9:14 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7953
Shiva skrev:
Plottet er næsten fornærmende simpelt og generisk. Det giver filmen en næsten doven aura, som er en skarp kontrast til den hektiske affære, man er vidne til. Jeg sad flere gange og undrede mig over, hvad man dog har villet opnå med filmen. Det kan ikke have taget mange brainstorming sessioner at udtænke den historie.

Jeg er glad for, at vi er enige, men undrer mig over, at Greengrass har fået grønt lys til at fyre så mange millioner af på så tynd grundlag. På den anden side er budgettet tilsyneladende kun $120 mio., hvilket i bund og grund gør den til en discountfilm :loco:

Citat:
Og hold så for helv... det kamera i ro i bare 10 sekunder ad gangen :bat:


Mere zen-agtigt bliver det ikke - lean back and enjoy!

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
 
Indlæg: tors aug 11, 2016 10:03 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons jun 23, 2010 12:40
Indlæg: 1818
Geografisk sted: Aalborg
:thumb: Ah, tak for det Buck. Den scene er en nydelse. Vi får se, hvordan den tager sig ud, når remaken engang lander. Intet er jo helligt i Hollywood mere.

_________________
"Always be yourself...Unless You suck"


Top
   
 
Indlæg: tors aug 11, 2016 12:28 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
Billede

Green Room (2015)

Det var fandme en underholdende film!

Punk rock bandet "The Ain't Rights" lever på en gig-by-gig basis, der er alt andet end lutter lagkage. Konstant broke. Efter et elendigt show, scorer de uventet en booking, der lover god betaling. De skal spille i et isoleret skovområde in the middle of nowhere, hvor en gruppe neo-Nazi skindheads har klubhus. Showet går forrygende godt, de scorer kassen, men da de skal pakke og forlade backstage, bliver de vidne til en forbrydelse, der sætter gang i en neglebidende katten-efter-musen leg. De er nu låst inde i et rum og der er ingen vej ud.

Uha, uha, uha. En fremragende lille horror thriller. Alle skuespillerne, ledet af den nu afdøde Anton Yelchin, og skinhead badguy Patrick Stewart, glider uden problemer i rollerne. Selv dem i de mindre roller gør det godt. Vi tror på det! Patrick Steward er en iskold, makaber kalkuleret skurk, der nyder at lege med sine ofre. Det vil være synd at gå for meget i dybden, andet end at fortælle plottet, og fremhæve skuespillerne. Det er sådan en film der gør sig bedst, hvis man ikke ved så meget om den. :D

Mit eneste issue er filmens tredje akt, der ikke er helt så stærk som de to første. Lige meget. Den scorer imponerende 91% på RottenTomatoes og 7.1/10 på IMDb. Fuldt fortjent.

Anbefales! :thumb:


Top
   
 
Indlæg: tors aug 11, 2016 12:42 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7953
Tak for heads-up! Som halvstor Patrick Stewart-fan havde jeg kigget på den, men også lykkeligt glemt den igen. Og så med Blue Ruin-instruktøren bag. På den alenlange to-do-liste.

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
 
Indlæg: tors aug 11, 2016 13:43 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør sep 20, 2003 12:21
Indlæg: 4615
Geografisk sted: Østerbro
Buck Rogers skrev:
Mere zen-agtigt bliver det ikke - lean back and enjoy!

Jeg bliver stresset af det der tempo. Næh, hvis det skal være zen, så snupper man selvfølgelig Satantangos åbningssekvens:



Top
   
 
Indlæg: tors aug 11, 2016 13:47 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør sep 20, 2003 12:21
Indlæg: 4615
Geografisk sted: Østerbro
Fritte skrev:
Mit eneste issue er filmens tredje akt, der ikke er helt så stærk som de to første.

Enig, men det er på den anden side også svært at holde spændingsniveauet fra den midterste del af filmen - der var jeg sgu ved at bide knoerne til blods. :shock:

LAD NU VÆRE MED AT STIKKE ARMEN GENNEM DØREN!


Top
   
 
Indlæg: man aug 15, 2016 15:32 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: fre nov 06, 2009 20:47
Indlæg: 4458
Geografisk sted: Sunny Hill
Korte og rigtige korte erindringer fra sidste uges filmkiggeri...

Billede
The Voices (2014)
:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:
Jeg har ellers undgået The Voices på grund af Ryan Reynolds, der ellers gør det overraskende godt i filmen, som en mentalt sindsforvirret fabriksarbejder. Der bund og grund handler om han skal enten lytte til hans talende kat, Mr. Whiskers, som repræsenterer djævelen, eller hunden, Bosco, som repræsenterer englen. En dejlig bizar og mørk komediefilm der var ret underholdende.


Billede
Air (2016).
:starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:
Et interessant koncept og stemningen er der, men endnu en post-apokalyptisk film der dårligt skrevet og i sidste ende er bare kedelig og mangelfuld, der kunne have været udført bedre. Norman Reedus og Djimon Hounsou gjorde det okay ud fra det de havde at arbejde med.


Billede
Daylight's End (2016).
:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:
En gennemsnitlig post-apokalyptisk horror-action film med nogle spændende action-sekvenser, men bidrager ikke noget nyt og tager allerede eksisterende dele vi kender, som fra 28 Days Later, Assault On Precinct 13 og diverse vampyr-film eller serier. Det er ikke det, hvad der gør den fejler og gør en irriteret. Det er snarere den dårlige skuespil med akavet dialoger og mest af alt, CGI til blod- og splat-effekter, der virkelig hiver dig ud af historien. Der er ingen tvivl det er en B-film, men havde de nu ændret det med lidt praktisk effekter og bruge lidt tid på manuskriptet, så ville det fungere bedre. Filmens styrke er helt klart Lance Henriksen, der er virkelig i ”topform” trods hans alder af 76 år. Tre stjerner er meget generøs givet, trods irriterende øjeblikke, men i sidste ende var underholdende uden at være særligt i den post-apokalyptiske/dystopiske genre.


Billede
The Nice Guys (2016).
:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:
Endnu en virkelig vanvittige og underholdende film fra Shane Black og hans geniale manuskriptskrivning. Jeg morede mig hvert fald gevaldigt igennem filmen. Fra en sag om en død pornostjerne der bliver omdrejningspunktet for det nye makkerpar bestående af, tykke Crowe og smådumme Gosling, der sammen bliver hevet ind i en større sammensværgelse i 70'ernes Los Angeles.


Billede
London Has Fallen (2016).
:starfull: :starempty: :starempty: :starempty: :starempty:
Ringe, meget ringe. Jeg var blevet advaret imod at se filmen, men jeg tog chancen. Et dårlig valg! Den første (Olympus Has Fallen) var virkelig underholdende der vækkede minderne om 80'ernes storheds actionfilm som Die Hard. Det kunne London Has Fallen ikke klare/magte, at gentage det der virkede godt første gang. Her må jeg erklærer mig fuldstændig enig med DeathPostures holdning til filmen. Spring filmen over og vælg noget andet at se.


Billede
High-Rise (2016).
:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:
Selvom jeg stak fingrene i ørerne og lukkede øjnene, da tilbagemelding fra Buck Rogers kom herinde, jeg håbede på det bedste alligevel. Efter havde set filmen, må jeg indrømme, at den skuffede mig lidt. Måske fordi jeg håbede på en Snowpiercer, set ud fra den første trailer jeg så, men i stedet for fik jeg så meget andet. Vild kaos og dystopisk oplevelse, der er garanteret ikke vil blive glemt straks, når filmen er færdig. Lidt rodet, men High-Rise har sine øjeblikke.


Billede
Triple 9 (2016).
:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:
Posteren så fed og appetitligt ud, men filmen var en rodebutik med fede actionsekvenser. Jeg fik nu mere lyst til at gense Heat, Thief, The Town eller Bigelow's Point Break. Aaron Paul var intet mindre end fantastiske i Breaking Bad-serien, men hold da kæft kan jeg ikke døje ham på det store lærrede. Pisse irriterende.


Billede
The Man Who Fell to Earth (1976).
:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:
Syret men spændende og unik. Filmen var lidt for meget i slutningen, hvilket er underligt, da jeg normalt ellers elsker disse typer af film. Fantastisk præstation fra Bowie.


Billede
10 Cloverfield Lane (2016).
:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:
Jeg har bevidst undgået trailers og omtale om filmen, så jeg kunne se den mindst forudindtaget. Kun en enkelt teaser blev det til. Tror det har virket. Spændende og meget drilsk var filmen, og stemningen mindede meget om Room og Alien, som DeathPosture (igen) nævnte. Goodman var mildest talt fantastisk i rollen som Howard.


Billede
Blood Rage (1987).
:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:
Den var helt ukendt for mit vedkommende, men særdeles en fantastisk blodige affære, der vises på den smukkeste måde på blu-ray fra Arrow Video.


Billede
The Lobster (2015).
:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starfull:
Citat:
In a dystopian near future, single people, according to the laws of The City, are taken to The Hotel, where they are obliged to find a romantic partner in forty-five days or are transformed into beasts and sent off into The Woods.

Yorgos Lanthimos gjorde det med Kynodontas (Dogtooth), nu er han tilbage med sin første engelsksproget spillefilm, hvor vi følger David (Colin Farrell) der for nylig er blevet forladt af sin partner og tjekker ind på Hotellet. Filmen er virkelig skæv, og så har den sådan nogle wtf-øjeblikke. Måske bedst, jo mindre du ved om den på forhånd. Se den!

_________________
Billede
ÅRETS FILM 2017 | Film jeg har set i 2018 + 2012-2017 m.f. | Billede


Senest rettet af ImpulzE tirs aug 16, 2016 13:20, rettet i alt 5 gange.

Top
   
 
Indlæg: man aug 15, 2016 15:52 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Indlæg: 10639
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle
:clap: Du er for vild, ImpulzE! Mange tak for de mange reviews! :thumb:

_________________
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2021 (+ clickbait) :naughty: + ÅRETS FILM 2021 | Hvilke film har jeg set i | 2019 | 2020 | 2021 Billede


Top
   
 
Indlæg: man aug 15, 2016 16:01 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
Ja, tak for anmeldelserne, ImpulzE :thumb:


Top
   
 
Indlæg: man aug 15, 2016 16:16 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7953
Jep, dejligt med noget inspiration. Har længe set frem til The Lobster :thumb:

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
 
Indlæg: man aug 15, 2016 16:27 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør apr 12, 2003 1:01
Indlæg: 12716
Geografisk sted: Miskatonic University
Billede

Swamp Thing (Craven, 1982)

:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

Det er ikke Cravens bedste film, men bestemt heller ikke hans værste. Jeg kender ikke så meget til Swamp Thing udover denne film, men selve historien fungerer meget godt og er som sådan ikke meget anderledes end mange af de nye DC/Marvel-film med origin-fortælling og kampen mod skurken.

Skurken bliver i dette tilfælde spillet af Louis "Octopus-s-s-s-y" Jourdan i menneskeskikkelse og han er en herlig skurk. Det monster han bliver lavet om til - det er en smule latterligt.

Ray Wise spiller Swamp Thing i menneskeskikkelse og Dick Durock spiller ham som Swamp Thing. Adrienne Barbeau and her Barbeaus spiller love interest og der er en god håndlanger-rolle til David Hess.

Der er en del gode stunts, bl.a. et langt ildstunt, og stemningen fungerer. Filmen er dog ikke voldsomt spændende og føles lidt tung til tider, men er værd at se for en anderledes tegneserie-film.

Samme år indspillede George A. Romero "Creepshow", hvor Adrienne Barbeau and her Barbeaus også var med. Det er en langt bedre film og er et af de bedste tegneserie-til-film-forsøg til dato.

_________________
How does it feel to have a wacko for a son?

njhansen på Letterboxd

La collezione


Top
   
 
Indlæg: man aug 15, 2016 16:29 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør apr 12, 2003 1:01
Indlæg: 12716
Geografisk sted: Miskatonic University
Billede

The House Bunny (Wolf, 2008)

:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

Udmærket tidsfordriv i halvanden time. En blanding af "Revenge of the Nerds" og "Legally Blonde" og heldigvis uden de ting, som tynger mange af producer Sandlers egne nyere film (ulækre jokes, fortænkte jokes). Emma Stone var charmerende/dejlig som altid, så hvis man kan lide hende, så kan man roligt nuppe den her med også.

_________________
How does it feel to have a wacko for a son?

njhansen på Letterboxd

La collezione


Top
   
 
Indlæg: man aug 15, 2016 16:33 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør apr 12, 2003 1:01
Indlæg: 12716
Geografisk sted: Miskatonic University
Billede

The Black Cauldron (Berman/Rich, 1985)

:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

Den placerer sig lidt imellem to stole: meeeget mørk til tider og også meget børnevenlig på andre tidspunkter (sjove og nuttede bifigurer). Jeg ved ikke, hvor meget Tim Burton var involveret i filmen, men den virker meget Burton-ish til i forhold til stemning og mørke.

Ingen af hovedpersonerne er voldsomt interessante, men den er virkelig flot animeret (for det meste) og jeg kunne sagtens forestille mig at have en del screenshots fra filmen hængende på væggen. Der er desværre også et par sekvenser, hvor det er gået lidt for hurtigt og sjusket med noget af animationen.

At Disney har forsøgt at begrave den, ligesom med "Song of the South" (hvor de har været endnu mere fremme i skoene), er en skam. Jeg ville gerne se en fuldstændig version af filmen, men den kommer nok ikke foreløbig.

_________________
How does it feel to have a wacko for a son?

njhansen på Letterboxd

La collezione


Top
   
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 512 indlæg ]  Gå til side Foregående 118 19 20 21 2235 Næste

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 45 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team