DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er tors maj 23, 2024 7:35

Alle tider er UTC+02:00




Skriv nyt emne  Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 2193 indlæg ]  Gå til side Foregående 128 29 30 31 32147 Næste
Forfatter besked
Indlæg: fre jun 14, 2013 15:58 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors mar 01, 2007 2:27
Indlæg: 3476
Geografisk sted: Luderstrasse, Kvæsterbro
Shiva skrev:
en overbevisende Thomas Jane, der viser sig som andet end en stereotyp træmand.

Ja, det var nok den mest glædelige overraskelse. Han kan jo fake accenter der får selv Brad Pitt i Snatch til at stå i skammekrogen, og som skuespiller er han .. lad os bare sige "farverig", uden at under- eller overdrive. Han KAN jo godt, og hermed bevist :)

_________________
.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--


Top
   
 
Indlæg: man jun 17, 2013 9:24 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7959
Man of Steel (Zach Snyder, 2013)
Billede
:starfull: :starfull: :starfull: :starhalf: :starempty: :starempty:

Warning: here be minor spoilers!

"No real buildings were harmed during the making of this movie"
Ca. 2/3 gennem Man of Steel, i en ufatteligt langtrukken sekvens, hvor Superman og hans modstander er i færd med at destruere Metropolis i fredens navn, begyndte min opmærksomhed at drive. Tilbage til den trailer for Pacific Rim, der blev vist inden filmen. Endnu en masse CGI-bygninger, der bliver smadret, mens folk står passive som slagtemodne får og først i sidste øjeblik løber skrigende væk (bortset fra det tager en af robotterne i PR en olietanker med til en slåskamp og cementerer dermed Hollywoods opdatering af Sean Connerys Oscarvinder: "They destroy a city block, you destroy the entire downtown. He pulls a bus, you pull a super tanker)". Våbenkapløbet startede vist den gang Independence Day sprang Det Hvide Hus i luften til stor begejstring, og siden - med Transformers, 2012 og senest The Avengers er der konstant skruet op for destruktionsniveauet for at fastholde begejstringen.
Hollywoods konstante pikmåleri er desværre det, der får Snyders ellers udmærkede origins story til at køre fuldstændig af sporet efter første halvdel. Og man sidder bare tilbage og har en smule ondt af de mange fine skyskrabere, der skulle dø en meningsløs død

Filmen indledes i en længere sekvens fra Krypton, der ikke bør overraske mange med et basalt kendskab til Superman, men alligevel demonstrerer tre ting:
1) Zach Snyder er en virkelig intelligent billedmager
2) En superheltefilm er i høj grad afhængig af sin skurk, og Michael Shannon har masser af pondus og nærvær som den tragiske General Zod, i filmens nok bedste præstation
3) Efter den lunkent modtagne (og i mine øjne lidt underkendte) Superman Returns var meldingen fra Warner: mere action!

Det potentielt problematiske punkt 3 - mere action - holdes udmærket i skak i filmens første halvdel af Stålmandens dannelsesrejse, fra forvirret Krypton-bo med kræfter, han knapt kan forvalte, til fuldbåren helt med ret til at bære kappe. Der krydsklippes frem og tilbage i Clark Kents opvækst, mens flere udmærkede set pieces får modspil af reelt skuespil fra klassiske Hollywoodnavne. Russell Crowe er en habil Jor-El, men (og hvem skulle have troet det) Kevin Costner er et virkelig lyspunkt som Clark Kents far. Ja, hans scener er klichéprægede som død og helvede, men de fungerer, og man investerer faktisk noget interesse i hans figur, og dermed også i Clarks opvækst. Henry Cavill er oppe mod hårde odds som en figur, der i udgangspunktet er alt for sort/hvid, men han formår i alt fald i nogen grad at træde ud af Christopher Reeves skygge og demonstrerer både charme og moralske tømmermænd.

Men ellers er navne som Amy Adams (Lois Lane) og en meget træt Laurence Fishburne (redaktør på Daily Planet) spildte kræfter, og hver er de stort set reduceret til at spytte lidt plot ud, så vi kan komme videre med at sprænge ting i luften. Særligt Lois Lane-karakteren er ringe skrevet, og hendes journalistiske evner virker lige så postulerede, som hendes romance med Superman virker forceret. Hvis Snyder ikke havde så travlt med at komme videre med actionscenerne, kunne det være, at man nåede at engagere sig lidt mere i fortællingen og personerne.

Hovedansvaret for, at filmen skifter gear i anden halvdel og stort set reduceres til flotte, men ret ligegyldige actionscener, må lægges på David Goyers og Christopher Nolans skuldre. Jeg er sikker på, at Warner havde håbet på, at Nolan kunne drysse lidt Batman-magi ud over manuskriptet (og vel også omsætningen). Og jeg kan godt forstå, at de ville distancere sig fra den oprindelige, stadig mere kitschede filmserie. Men en smule humor til at bløde op ville ikke skade. Her er stort set intet at grine af. Kun en masse stakkels bygninger, der kommer slemt til skade.

Men der er naturligvis lagt i kakkelovnen til en toer - jeg spottede i alt fald et par tankevækkende lastbiler undervejs :) I mellemtiden kan man fint se Man of Steel, der er stedvist underholdende men ender med at kvæles lidt i sin jagt på at give opkomlingene fra Marvel baghjul.

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
 
Indlæg: ons jun 19, 2013 1:49 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: søn sep 27, 2009 20:50
Indlæg: 754
Geografisk sted: 2800 Kgs. Lyngby
Jeg så "Jagten" og "Festen", for første gang her over 2 dage. Så har man også belastet sin psyke nok, for de næste par år. Hold da op nogle grumme mesterværker.


Top
   
 
Indlæg: ons jun 19, 2013 7:51 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs maj 13, 2003 1:01
Indlæg: 6407
Geografisk sted: Amager
Buck Rogers skrev:
...Hollywoods konstante pikmåleri...


Det er det der er det problemet med nutidens film.

The Fast and the Furious, gaderæs og lidt smågangstere der booster lastbiler. 6'eren - Kampvogn og lejesoldater :shock:

_________________
Live every week like it's Shark Week


Top
   
 
Indlæg: tors jun 20, 2013 14:32 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Indlæg: 10640
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle
Billede
Flight [2012] :starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:
"The FAA and the NTSB took 10 pilots, placed them in simulators, recreated the events that led to this plane falling out of the sky. Do you know how many of them were able to safely land the planes? Not one. Every pilot crashed the aircraft, killed everybody on board. You were the only one who could do it!" Legendariske Robert Zemeckis stod bag nogle af de allermest ikoniske 80er- og 90er filmbrag. Så da han kom ud med sin første live action-film siden Cast Away [2000], skulle den da bestemt tjekkes ud. Desværre er vi langt fra fordums storhed, men mere om det senere. Denzel Washington spiller den dybt alkoholiserede pilot Whip Whitaker, der mirakuløst nødlander et fly og således redder 96 ud af de 102 mennesker ombord. Han udråbes straks til at være en helt, men ret hurtigt står det fast, at Whip havde både alkohol og stoffer i blodet og så ruller lavinen ellers. Det samme kan desværre ikke siges for filmens spændingskurve, der styrtdykker hurtigere end flyet i filmen. Flystyrtet er i øvrigt ret fedt lavet, og i det hele taget, emmer filmen af godt, gammeldags filmhåndværk. Det er tydeligt, at Zemeckis værner om de gamle Hollywood-dyder, men desværre er det ikke nok til at løfte det samlede billede, af en jævnt kedelig og håbløst forudsigelig historie. Alkoholisme er portrætteret meget bedre i film som Crazy Heart og Leaving Las Vegas. Side-historien med det forliste ægteskab og den manglede kontakt til sønnen virker også utroligt kedelig. Jeg er heller ikke specielt imponeret over John Goodmans rolle, hvis komiske elementer virker decideret malplacerede. Til gengæld er soundtracket helt i top med både R.H.C.P., The Rolling Stones og The Beatles. Det har ikke været helt billigt at sikre sig de rettigheder. Det kunne have været godt, men ender med blot at være en jævn film.

_________________
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2021 (+ clickbait) :naughty: + ÅRETS FILM 2021 | Hvilke film har jeg set i | 2019 | 2020 | 2021 Billede


Senest rettet af DeathPosture tirs jun 25, 2013 9:21, rettet i alt 1 gang.

Top
   
 
Indlæg: man jun 24, 2013 10:50 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7959
Lasborg skrev:
Buck Rogers skrev:
...Hollywoods konstante pikmåleri...


Det er det der er det problemet med nutidens film.

The Fast and the Furious, gaderæs og lidt smågangstere der booster lastbiler. 6'eren - Kampvogn og lejesoldater :shock:

Jeg kan normalt godt lide Guillermo Del Toros film, men traileren til Pacific Rim ser virkelig anstrengende ud, og igen.... hvad skal de efterhånden finde på næste år for at overgå alt det her? Efter at have genset Indy 3 i weekenden kan man virkelig godt savne dengang en sommerblockbuster gav tid og plads til sine skuespillere, så de ikke bare var statister i sfx-showet (kæft hvor jeg lyder gammel nu ;))

@DP: fin anmeldelse af Flight. Jeg er enig langt hen ad vejen, men endte alligevel på 4 stjerner, især pga. Washingtons præstation, som virkelig gav filmen et løft. Men ja, den er sgu for forudsigelig.

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
 
Indlæg: man jul 01, 2013 15:11 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12607
Geografisk sted: Metro City
Billede

Den mexicanske skuespiller Gael García Bernal er en af mine allerstørste favoritter i skuespilsverdenen. Fra sin rolle i den seksuelt udfordrende Y Tu Mama También (... og din mor) til sin rolle som homoseksuel i Almodóvars La mala educación (Dårlig dannelse) til rollen som en ung Che Guevara i Diarios de Motocliceta (Motorcykeldagbogen) har han gjort det blændende og der er ingen undtagelse for ham i filmen om nej-kampagnen i forbindelse med afsættelsen af Augusto Pinochet som diktator i Chile i firserne.

Da Pinochet efter 15 år på posten vil gennemføre sit obligatoriske genvalg som Chiles præsident, må han lide den øvrige verdens bevågenhed og må derfor lade alle hans kritikere komme i tale. De får hver dag indtil valget går i gang femten minutter til at vise, hvorfor man skal sige nej til Pinochet. Nej-kampagnen satser på at vise den pinsel og plage, som landets indbyggere er gået igennem under Pinochet indtil de ansætter René Saavedra, en dygtig marketing- og reklamemand, som i stedet vil have fokus drejet mod den glæde, som unge og gamle vil føle, når de kommer til at leve i et frit land. Mens kampagnen påbegyndes og kører, bliver nej-kampagnen saboteret og generet så meget som det kan lade sig gøre i det skjulte af Pinochets folk, men nej-kampagnen fortsætter ufortrødent.

No er en spændende film. På den ene side er den fakta: Nej-kampagnen fik ganske rigtigt tvunget et nej igennem og ja, Pinochet blev afsat bl.a. på grund af nej-kampagnen. Til gengæld findes Rene Saavedra ikke, og dens forsimplede syn på tv-kampagnen som den primære grund til Pinochets afsættelse virker lidt som en måde at promovere tanken om, hvor kraftigt marketing i tv-kampagnen kan virke og ikke, at der lå meget arbejde og mange hårde kampe bag linjerne til grund for kampagnen. Når det så er sagt, er Bernal og hans medskuespillere blændende alle som en, og filmen er - dens tema til trods - en underholdende, medrivende og interessant fortælling om et land, som nu er frit, men kun fordi man tog kampen, vandt og gennemførte nye ideer for, hvordan et land skal drives.

Se den, hvis du kan tåle, at der snakkes spansk.

:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:

_________________
Må DAHF altid bestå!


Top
   
 
Indlæg: tirs jul 02, 2013 2:33 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: søn sep 27, 2009 20:50
Indlæg: 754
Geografisk sted: 2800 Kgs. Lyngby
Har senest set Antichrist og Breaking The Waves
Lars Von Triers refleksioner og diskussioner omkring de forskellige tematikker er på så filosofisk og filmisk et højt niveau, at han for mig, uden tvivl står som en af de største nulevende instruktører.


Top
   
 
Indlæg: tirs jul 02, 2013 12:00 
Offline

Tilmeldt: tors sep 09, 2010 14:34
Indlæg: 1735
Billede
Medium Cool, 1969, instrueret af Haskell Wexler. BD fra Criterion Collection.

"Look out Haskell, it's real!"

Når man laver dokumentarfilm eller reportage, kan der let opstå et dilemma mellem at udelukkende være observerende, eller at reagere overfor det man ser og begynde at deltage aktivt. Hvis man laver en spillefilm, der indspilles i den "virkelige" verden, kan skellet mellem fiktion og fakta blive flydende.

Det er den suppedas som Haskell Wexler begav sig ud i med Medium Cool. Med en baggrund som kameramand og dokumentarfilmsinstruktør og en stor interesse i borgerrettighedskamp, var der i USA i 1968 rigeligt materiale at beskæftige sig med: Vietnam, racisme, demonstrationer/marcher, politibrutalitet osv.

Medium Cool er en spillefilm, hvor hovedpersonen er kameramand (Robert Forster), og handlingen følger hans arbejde med at lave indslag til en tv-station. Det er alt fra trafikuheld, politiets forberedelser til demonstrationer, husmødres træning på skydebanen, en sort taxachauffør som har returneret $10.000 der var glemt i hans taxa, militante undergrundsbevægelser m.v. Til at begynde med opfatter han sig som en observatør, der udelukkende registrerer hvad der foregår, men da han finder ud af at politiet og FBI har kigget med på råbåndene uden hans vidende, bliver han klar over at han kan være en brik i magthavernes spil, og at det måske ikke er muligt at undgå at blive involveret i den virkelighed og de mennesker, som han filmer.

Haskell Wexler vælger at sætte lighedstegn mellem filmens indhold og form. F.eks. taler de sorte militante grupper indimellem direkte til kameraet, og i den mest berømte sekvens havner kameramanden midt i de virkelige demonstrationer ved Demokraternes konvent i 1968, hvor politiet gik meget hårdhændet til værks mod fredelige demonstrationer. Det er i den forbindelse at der eksploderer en tåregaspatron lige foran kameraet, og der råbes: "Look out Haskell, it's real!". Når man i Criterion's liner notes kan læse at denne replik faktisk blev dubbet efterfølgende, så er skellene mellem fakta og fiktion for alvor udvisket.

Nu får jeg det måske til at lyde som om filmen tenderer Michael Moore's værste, men der mener jeg slet ikke vi er. Faktisk er grunden til at kameramanden overhovedet ender i en voldsom demonstration, at han via sit arbejde har fået et forhold til en enke med en 13 årig søn, og da sønnen er løbet væk hjemmefra må de lede efter ham, og ender til sidst midt i kaos. Altså en slags "love story", som understreger kameramandens skifte til at involvere sig i virkelighedens problemer.

Medium Cool er på en gang et billede af en meget specifik og væsentlig periode i USA's historie hvor stort set alt kunne sættes ind i en politisk kontekst, men er samtidig uhyre aktuel i relation til hvordan konflikter rapporteres i medierne.

Man skal nok have bare en lille smule interesse i de politiske temaer, der var relevante i 1968 for at kunne nyde Medium Cool. Samtidig skal man kunne lide den løse og lettere kaotiske fortællestruktur. Men kan man det, så skal man ikke snyde sig selv for en, efter min mening, meget væsentlig film.

Criterions BD er med billedkvalitet til topkarakter, men er (selvfølgelig) region A.


Top
   
 
Indlæg: tirs jul 02, 2013 12:50 
Offline

Tilmeldt: man okt 20, 2008 11:00
Indlæg: 729
Superfin anmeldelse Henrik :thumb:


Top
   
 
Indlæg: søn jul 07, 2013 19:25 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
P2 (2007) - Netflix DK

En ung kvinde bliver jagtet af en beundrer, på en parkeringsplads, juleaften.
Filmen er overraskende voldelig, har F-bombs, MEN man bliver hele tiden "forstyrret" af hovedpersonens kæmpestore bryster! 8)

:starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty: :starempty:

PS. Hun hedder Rachel Nichols. Google away ;)


Top
   
 
Indlæg: søn jul 07, 2013 21:16 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
The Last Stand (2013)

Aw yeah, Arnolds comeback film!
En eller anden mexicansk narkobaron er stukket af fra FBI og har kurs mod den mexicanske grænse. Det eneste der adskiller ham fra Mexico er Arnold, som er sheriffen i en lille by. Her dannes en "last stand" for at forpurre flugten.

Jeg havde svoret at Stallones Bullet to the Head så ud til at være en federe film end Last Stand, men sidstnævnte viste sig faktisk at være bedst. MASSER af vold. Et fedt plot. Flotte baggrunde. Tonsvis af one-liners og en udmærket Arnold.

Jeg var underholdt!

:starfull: :starfull: :starfull: :starhalf: :starempty: :starempty:


Top
   
 
Indlæg: man jul 08, 2013 18:57 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør mar 24, 2001 2:01
Indlæg: 5671
Geografisk sted: Lige her
Ulle skrev:
Jeg så "Jagten". Så har man også belastet sin psyke nok, for de næste par år. Hold da op nogle grumme mesterværker.

Jagten er en håbløs elendig og i dén grad overvurderet film. Den ubehagelige tematik til trods, så kan Jagten kun få 1 (ÉN) stjerne fra undertegnede.

_________________
It's nice to be important, but it's more important to be nice.


Top
   
 
Indlæg: tirs jul 09, 2013 0:04 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør mar 24, 2001 2:01
Indlæg: 5671
Geografisk sted: Lige her
Billede

Assault on Wall Street (2013) :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:

Den tyske instruktør Uwe Boll, der notorisk er kendt for dårlige film, har tro det eller la´ vær´, lavet sin hidtil bedste film til dato.

Det kan godt være, at der bliver smurt lidt tykt på til sidst. Men ikke desto mindre, understreger historien blot, hvor mange der nederdrægtigt og uforskyldt blev ofre for finanskrisen, som ikke er set værre siden krakket på Wall Street i 1929.

Det er et blik ind i kapitalismens egoistiske, griske og økonomiske selvforherligelse under finanskrisen, hvor en almindelig blue-collar lønmodtager uforskyldt mister alt, hvad han har kært og arbejder for. I stedet for, at lade sig blive hjemløs og drukne sine sorger i alkohol, sørger han hævn over Wall Street og de griske finansfolk.

Herligt, at se en karakter udføre de handlinger, som der juridisk og moralsk, forhindrer os andre til, at nøjes med tanken.

_________________
It's nice to be important, but it's more important to be nice.


Top
   
 
Indlæg: tirs jul 09, 2013 6:35 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man aug 23, 2010 14:45
Indlæg: 2085
Geografisk sted: The road
Nu har jeg ikke set den nye Uwe Boll ,men jeg har set andre.

Meget muligt at den et tæt på topkarakter, men når du lige ovenfor tildeler Jagten en stjerne virker....lidt mærkeligt.

Jeg stikker hånden i hvepsereden og gætter på den kun får en enkelt stjerne da du ikke vil sættes i båd med gennemsnitsdanskeren, men hellere vil være Rasmus Modsat;-)

_________________
Årets Film 2012
Alle film set i 2013
Alle film set i 2012


Top
   
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 2193 indlæg ]  Gå til side Foregående 128 29 30 31 32147 Næste

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 41 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team