DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er ons nov 14, 2018 2:44

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 35 indlæg ]  Gå til side Foregående 1 2 3
Forfatter besked
Indlæg: fre aug 12, 2016 1:50 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man maj 31, 2010 11:20
Indlæg: 238
Ret interessant artikel (selvom den er lidt mere end et år gammel):

http://tinyurl.com/zfye643

Jeg stødte på artiklen da jeg har bestilt en OnePlus 3 telefon, hvilket bliver mit første skridt ud i Android efter 7-8 år med Apple.
Efter at have læst lidt omkring Google og Android bliver jeg en anelse bange for mine data, da telefonen virker bedst når den ved alt om én; man skal sætte telefonen op med sin Google Mail, planlægge sine aftaler i Google kalender, skrive sine notater i Google Docs, surfe på nettet i Google Chrome, gemme sine data i Google Drive, finde vej via Google Maps osv. osv. Og gør man brug af disse ting bliver den personlige assistent, Google Now, også bedre.

Ideen med personlige assistenter lyder jo lokkende; en personlig assistent ved præcis hvad du har brug for at vide, og serverer derfor dine svar inden spørgsmålene bliver stillet.
Som jeg har forstået det kan man kigge på sin Google Now side på en Android telefon, og har man på sin Google Mail modtaget et tracking nummer til en pakke, vil den automatisk poppe frem i Google Now feltet og den slags smarte ting.

Hvor mange data giver I videre på den måde? Uden at det skal lyde som et ledende spørgsmål, er det så smart at Google bruger ens data på den måde?

_________________
Where are you, you spongy, yellow, delicious bastards?


Senest rettet af Tallahassee fre aug 12, 2016 9:32, rettet i alt 1 gang.

Top
   
Indlæg: fre aug 12, 2016 8:54 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7176
Puha, godt spørgsmål - det er jo en afvejning af privatliv kontra bekvemmelighed.
Jeg prøver så vidt muligt at fravælge mange af disse "venlige" services og bruger bl.a. Firefox i stedet for Chrome og Dropbox i stedet for Google Drive.
Men det er jo seriøst pest eller kolera. Min tiltro til, at jeg ikke er overvåget andre steder, fx. hos Apple, kan nok ligge på et ret lille sted.

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Indlæg: fre aug 12, 2016 10:31 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs mar 22, 2005 11:54
Indlæg: 7699
Geografisk sted: Face down in the muck...
Forskellen er vel i høj grad at Google har gjort det til sin forretning at overvåge dig, mens Apples forretning er at sælge dig dimser og Dropbox' forretning er at sælge dig lagerplads.

Desuden har Apple også gjort dit privatliv til deres forretning. De er blevet tryglet af amerikanske myndigheder om, at låse iPhones op i kriminalsager fordi FBI ikke har kunnet det. Apple har heller ikke kunnet og har ikke villet skabe værktøjerne til at gøre det muligt.

Jeg har ret god tiltro til, at min privatliv er i gode hænder på Apples servere og enheder. Kald mig bare naiv, men jeg kan ikke se hvordan det ville komme Apple til gode hvis de smuglede mine data ud af bagdøren for nogle håndører.

_________________
Mikkel | @selsoe | Pakkesporing til iPhone: Trackbox


Top
   
Indlæg: fre aug 12, 2016 10:57 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: søn jan 27, 2008 13:18
Indlæg: 393
Jeg er storbruger af Googles tjenester og i den forbindelse vælger jeg simpelthen at tro på at jeg er uinteressant i overvågnings-sammenhæng. Jo de kan selvfølgelig bruge mit data ifbm markedsføring men så længe jeg selv syntes at jeg er herre over min forbrugsvaner så går det nok. :-)


Top
   
Indlæg: fre aug 12, 2016 16:23 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man maj 31, 2010 11:20
Indlæg: 238
Personligt er jeg nok også begyndt at vakle lidt mellem at holde min "private" oplysninger for mig selv (ikke noget med at skrive hvor man arbejder på Facebook osv., ikke noget med at lade alle mails komme til samme konto, ikke noget med at poste personlige billeder osv. osv. - dybest set ikke poste noget jeg ikke ville skrive på et postkort) eller bare at give slip på det hele og sige "Tjaaa, der er ikke noget privacy alligevel, så kan jeg lige så godt få de fordele der følger med ved at give slip.".

_________________
Where are you, you spongy, yellow, delicious bastards?


Top
   
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 35 indlæg ]  Gå til side Foregående 1 2 3

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team