Uden at læse hele tråden igennem, hvad er bedst, Tassimo eller Dolce Gusto? Jeg vil gerne have sådan en maskine, men jeg drikker ikke kaffe og vil kun bruge den til Chai Latte, te og kakao.
Uden at læse hele tråden igennem, hvad er bedst, Tassimo eller Dolce Gusto? Jeg vil gerne have sådan en maskine, men jeg drikker ikke kaffe og vil kun bruge den til Chai Latte, te og kakao.
Ideen med en stregkode på hver en kapsel der puttes i maskinen, så den ved lige præcis hvor varmt og hvor meget vand der skal til, lyder smart, men jeg må erkende, at jeg er ret træt af, at skulle skære hver kakaokapsel op, for at få den sidste smag med.
Så jeg er ikke ovenud tilfreds med Tassimo. Men der er et kæmpe udvalg af forskellig kakao (Marabou, Oreo, Milka, og et par stykker mere), og det er vist ret unikt for Tassimo. Men hver kop er ikke just billig.
Om det er bedre med andre kapselmaskiner ved jeg ikke.
Mvh Michael
_________________ I don't apologize. I am sorry Lisa, that's the way I am. (Homer Simpson) ---------- Dahf køber/sælger rating:
Tilmeldt: tirs mar 22, 2005 11:54 Indlæg: 7733
Geografisk sted: Face down in the muck...
Jeg har lavet cold brew derhjemme med en stempelkande der fyldes som normalt, men med helt koldt vand i stedet for kogende, og så skal det bare stå i 12-24 timer i køleskab i stedet for de normale ca 4 minutter.
Resultatet er kold kaffe som stort set ikke er bitter (som kold varmbrygget kaffe ellers normalt er), dvs. man kan servere den som den er eller med en sjat sukker/mælk/is eller hvad man har lyst til. Det er virkelig godt.
_________________ Mikkel | @selsoe | Pakkesporing til iPhone: Trackbox
Tilmeldt: man aug 04, 2003 12:54 Indlæg: 20535
Geografisk sted: Frederikshavn
Mikl skrev:
Jeg har lavet cold brew derhjemme med en stempelkande der fyldes som normalt, men med helt koldt vand i stedet for kogende, og så skal det bare stå i 12-24 timer i køleskab i stedet for de normale ca 4 minutter.
Resultatet er kold kaffe som stort set ikke er bitter (som kold varmbrygget kaffe ellers normalt er), dvs. man kan servere den som den er eller med en sjat sukker/mælk/is eller hvad man har lyst til. Det er virkelig godt.
Tak for tippet! Det skal prøves. =)
_________________ En del af "De Gnavne Filmnørder" http://dgfn.dk
Hands off the compression button, music industry! Hands off the DNR button, Blu-Ray producers! Films are supposed to have grain!
Tilmeldt: fre jul 02, 2004 13:45 Indlæg: 4163
Geografisk sted: Et sted derude
Jeg er på det seneste begyndt at lave kaffe på en vacuumkande, af den slags, der stilles på komfuret. Har set nogle rundbundede typer også, som bruges over et gasblus, men det er lige en kende for avanceret for mig, endnu.
Jeg bruger følgende metode:
Vandet koges på elkedel først, og hældes derefter på glaskolben, der stilles på komfuret. Når vandet fra kolben er presset op i den øverste beholder, tilsætter jeg friskkværnet kaffe, som jeg omrører let, og lader stå i 1:30 til 1:45 minut, før kanden stilles på en anden, kold kogeplade, til afslutning af brygningen. Muligvis er dette for drastisk, og man bør måske stille kanden på et skærebræt af træ i stedet?
Kaffen, fra denne morgen, blev en smule for stærk, men det går. Den smager som en mellemting mellem god stempelkaffe og god maskinkaffe. Bruger jeg lidt mere vand (det plejer jeg faktisk), så smager den mere som stempelkaffe, end det lige er tilfældet i dag.
Hvis nogen bruger vacuumkande jævligt, vil jeg gerne høre lidt om, hvordan den kaffe smager, og hvad målet/idealet måske kunne være.
Kaffen, fra mit komfur, kommer ikke til at smage som den kaffe denne gut laver.
Og hos mig kan det ikke undgås at det bobler med damp igennem kaffen, i den tid den trækker. Med mindre jeg bruger væsentlig mere vand, og så lader det koge af, før jeg hælder kaffen i den øverste beholder. Det bliver så noget af det næste, der skal prøves.