DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er man sep 16, 2019 16:11

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 799 indlæg ]  Gå til side Foregående 128 29 30 31 3254 Næste
Forfatter besked
Indlæg: man maj 23, 2016 18:15 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
Dårligste GOT afsnit? Dårligt og dovent manuskriptarbejde? Dårligt TV-serie niveau? Jeg er meget uenig. :argue: Og jeg er vældig glad for at vi fik Hodors baggrund med. Det efterlod et større impact, end hvis han bare stod ved døren og holdte Wildlings'ne ude. Fedt at se Sansa træde i karakter. Arya og Jaqen H'ghar spiller altså godt overfor hinanden. Det lille teaterstykke var morsomt. Stark sigil! Og så hele slutscenen. Gang i den! Jeg tror (desværre) også at det var et farvel til Ser Jorah. Vi er ved at få tyndet ud i legacy-rollelisten, mens vi får introduceret et par nye (Euron Greyjoy og Blackfish).


Senest rettet af Fritte tirs maj 24, 2016 12:40, rettet i alt 1 gang.

Top
   
Indlæg: man maj 23, 2016 19:11 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12406
Geografisk sted: Metro City
Jeg havde faktisk heller ikke brug for at vide, at nogen havde skabt White Walkers, men ok, så ved vi det. Det med Hodor var okay, det giver jo så pludselig mening.

Fint afsnit det her. White Walkers er den slags zombier, som The Walking Dead burde få. :)

_________________
Film jeg har set i 2018 | 2017 | 2016
TV-serier jeg har set i 2018 | 2017


Top
   
Indlæg: man maj 23, 2016 21:28 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
:laugh:

Billede


Top
   
Indlæg: man maj 23, 2016 22:32 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: søn sep 27, 2009 20:50
Indlæg: 754
Geografisk sted: 2800 Kgs. Lyngby
Haha, det var fandeme sjovt! Jeg var flad af grin :laugh:


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 9:17 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12406
Geografisk sted: Metro City
Enig! Var ved at tabe min computer, da han sendte hende det smil!

_________________
Film jeg har set i 2018 | 2017 | 2016
TV-serier jeg har set i 2018 | 2017


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 9:34 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man aug 04, 2003 12:54
Indlæg: 20531
Geografisk sted: Frederikshavn
:beerchug: :clap: Det var nemlig også fantastisk.

_________________
En del af "De Gnavne Filmnørder" http://dgfn.dk

Hands off the compression button, music industry!
Hands off the DNR button, Blu-Ray producers!
Films are supposed to have grain!

https://twitter.com/Kristofferabild


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 12:28 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Indlæg: 10365
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle
Billede

s06e05 - "The Door" :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty:

Skarpt afsnit. Ikke helt så godt som s06e04 som virkelig peakede, men stadig et fint afsnit med masser af action og kun få småkedelige passager. Beyond the Wall-fortællingen var både interessant, men også lidt letkøbt. Der gik sådan lidt zombie-invasion i den. Forudsigeligt, at de lige præcis slap afsted i sidste øjeblik.

Ugens højdepunkter:

- Bran lavede den største fuck-up i Westeros historie, da han valgte at warge rundt uden at have den 3-øjede ravn med sig. Og i samme ombæring lykkedes det ham lige, at få sin direwolf Summer dræbt, at få Skovbørnene dræbt, at få den 3-øjede ravn dræbt og ødelægge hele Hodors opvækst, liv og førlighed inden han blev dræbt af is-zombier. Alt dette gjorde Bran, imens han gik rundt på egen hånd (uden at have fået lov). Nøjagtigt ligesom det skete i sæson 1, da han blev skubbet ud af tårnet i Winterfell

- Hodor er (tilsyneladende) død, hvilket er noget af et bold move, da han er en af de mest populære karakterer overhovedet. Der er dog ikke utænkeligt, at han bliver en white walker. Anyway, det var hjerteskærende at se Brans tilbageblik og få at vide hvordan Hodor fik sit navn (hold the door) imens han uselvisk ofrede sig selv for at Bran og Meera kunne slippe væk (i sidste øjeblik).

- Brans direwolf Summer er død, dræbt af is-zombier, hvilket igen er en understregning af, at Winter is coming

- Endelig fik vi en forklaring på de rituelle mønstre af lig, kropsdele og døde heste som vi har set i sneen nord for muren lige siden sæson 1. Det er oldgamle ritualer som The Children of the Forest har lavet, og mere interessant er det, at de dermed skabte the white walkers, for at beskytte sig selv imod mennesker, og dermed går historien full circle. Menneskets største trussel, the white walkers, er skabt som beskyttelse... imod mennesker!

- Nights King kan IKKE holdes tilbage af ild, kun is-zombierne. Det er vital information.

- Magtbalancen imellem Sansa og Littlefinger ændrer sig. Sansa er i den grad ved at forstå hvordan man spiller spillet om tronen. Men var det nu klogt at lyve overfor Jon (om hvorfra hun vidste, at The Vale havde samlet en hær) og nægte at modtage hjælp fra samme hær overfor Littlefinger? Ingen tvivl om, at Littlefinger stadig har situationen under kontrol, selvom han på overfladen lader Sansa tro at han er ydmyg og undskyldende. Dynamikken imellem de to er højspændt.

- Det er vist ikke helt lykkedes Jon, at forklare Sansa præcis hvad truslen nordfra går ud på. Hvis hun vidste hvad snezombierne kan, havde hun nok ikke takket nej til hæren fra The Vale.

- Tyrion og Varys' plan om at bruge nogle religiøse fanatikere, under ledelse af den røde præstinde Kinvara, til at styre situationen i Mereen virker noget risikabelt. Det virkede ikke ret godt i King's Landing i hvert fald.

- Varys blev lige sat på plads af den røde præst der kunne fortælle detaljer om hvordan han blev kastreret. Det er ikke tit han mister fodfæstet, men det gjorde han her.

- Håber fandme ikke det er foreshadowing, når Jon Snow siger "Don't knock it down while I'm gone" om Castle Black lige inden han forlader det

- Euron vil giftes med Daenerys Targaryen, lol!

- Fjerde afsnit i træk uden Sand Snakes :naughty:

- Scenen hvor Theon endelig nosser (!) sig sammen og taler til de forsamlede ironborne-folk, for at få dem til at støtte sin søster Yara var stærk. Ærgeligt, at den fucking klaphat til Pillow Asbæk lige skulle komme og ødelægge den gode stemning på ubehjælpeligt danglish. Men det bliver interessant at se, hvor Theon og Yara sejler hen med Jernflåden (og en relativt kompetent hær). Theon har jo sådan set sluttet fred med Sansa, så det er ikke utænkeligt, at de sejler nordpå og forsoner sig med hende, selvom andre dele af Norden næppe har glemt hvad Theon stod bag tidligere.

- Interessant, at Khaleesi lader Jorah leve (han dør i bogen) og endda opfordrer ham til at finde en kur for greyscale. Håber satme han finder en priestess, maester eller anden magisk interesseret person der kan hjælpe ham

- I et ægte meta-øjeblik, spillede Arya sig selv i teaterstykket

- Vild måde hvorpå, at Arya fik at vide hvad der var sket med hendes familie, f.eks. at Sansa blev gift med Tyrion. Det må have været ret voldsomt at sidde der som anonym publikum til en teaterforestilling og se sin familiehistorie parodieret. Helt sikkert en test fra Jaqens side, for at finde ud af om Arya er loyal faceless eller stadig har baggage fra sin fortid (hvilket hun uden tvivl har). Og Jaqen er udemærket godt klar over, at hun aldrig kan give slip på sit gamle liv, især ikke når hun har fundet ud af hvordan det er gået alle hendes familiemedlemmer. Det bliver interessant at se, hvordan det ender

- Enter Brynden "Blackfish" Tully! :twisted:

- Sansa sender Brienne til Riverlands, hvilket åbner et væld af mulige plotlines: Gad vide om hun støder ind i en ikke-død Clegane? Eller en Blackfish? Eller Gendry? Eller måske endda Brotherhood Without Banners? Eller hvad med Lady Stoneheart (karakter fra bøgerne, som endnu ikke har været med i tv-serien). Mulighederne er mange i Riverlands.

- Romancen imellem Thormund og Brienne er noget af det sjoveste længe :laugh:

- Dick warts :shock:

Ugens inside the episode
[Vis Spoiler]

_________________
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2017 (+ clickbait) :naughty: + ÅRETS FILM 2018 | Hvilke film har jeg set i | 2017 | 2018 | 2019 Billede


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 12:43 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man aug 04, 2003 12:54
Indlæg: 20531
Geografisk sted: Frederikshavn
Men der er noget med tiden og Hodor.

Køber man, at Bran gjorde det ved Hodor, så er alt jo forudbestemt? Med andre ord, så er der ingen fri vilje og alt hvad de gør kører blot på en ret linje imod det uundgåelige.
En anden forklaring kunne være at Hodor havde udviklet sin talefejl pga. noget andet før Brans handling, så har man fri vilje, men så forklarer afsnitet jo intet. :P

_________________
En del af "De Gnavne Filmnørder" http://dgfn.dk

Hands off the compression button, music industry!
Hands off the DNR button, Blu-Ray producers!
Films are supposed to have grain!

https://twitter.com/Kristofferabild


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 12:45 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
Citat:
- Sansa sender Brienne til Riverlands, hvilket åbner et væld af mulige plotlines: Gad vide om hun støder ind i en ikke-død Clegane?


Ooooooh, det gad jeg godt! Clegane havde nogle af de fedeste scener back in the days. Jeg tvivler dog stærkt på det, da de som sagt er ved at få tyndet godt ud i legacy-karaktererne. Og med cirka 20 afsnit tilbage af serien, så tror jeg ikke at vi får gamle ansigter at se igen.Billede


Senest rettet af Fritte tirs maj 24, 2016 12:48, rettet i alt 1 gang.

Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 12:47 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man aug 04, 2003 12:54
Indlæg: 20531
Geografisk sted: Frederikshavn
Tak igen for en glimerende gennemgang DeathPosture!

Hvad mener du mener du med at Arya spillede sig selv stykket? Hun ser vel en anden spille hende?

_________________
En del af "De Gnavne Filmnørder" http://dgfn.dk

Hands off the compression button, music industry!
Hands off the DNR button, Blu-Ray producers!
Films are supposed to have grain!

https://twitter.com/Kristofferabild


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 12:52 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs jan 30, 2001 2:01
Indlæg: 27264
Mills skrev:
Tak igen for en glimerende gennemgang DeathPosture!

Hvad mener du mener du med at Arya spillede sig selv stykket? Hun ser vel en anden spille hende?


Såvidt jeg kunne se, så var der ingen Arya i teaterstykket. I sæson 1 var hun tilskuer (hun får dog ikke Ned Starks død at se). Hun er også tilskuer ved teaterstykket. DeathPostures link viser det fint.

Billede


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 12:55 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man aug 04, 2003 12:54
Indlæg: 20531
Geografisk sted: Frederikshavn
Fritte skrev:
Mills skrev:
Tak igen for en glimerende gennemgang DeathPosture!

Hvad mener du mener du med at Arya spillede sig selv stykket? Hun ser vel en anden spille hende?


Såvidt jeg kunne se, så var der ingen Arya i teaterstykket. I sæson 1 var hun tilskuer (hun får dog ikke Ned Starks død at se). Hun er også tilskuer ved teaterstykket. DeathPostures link viser det fint.

Billede


Ahh på den måde. Altså hun så på igen.

_________________
En del af "De Gnavne Filmnørder" http://dgfn.dk

Hands off the compression button, music industry!
Hands off the DNR button, Blu-Ray producers!
Films are supposed to have grain!

https://twitter.com/Kristofferabild


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 12:56 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Indlæg: 10365
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle
Mills skrev:
Tak igen for en glimerende gennemgang DeathPosture!

Hvad mener du mener du med at Arya spillede sig selv stykket? Hun ser vel en anden spille hende?


I sæson 1 ser Arya sin far blive halshugget fra tilskuerpladserne. I gårsdagens afsnit gjorde hun det samme.

_________________
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2017 (+ clickbait) :naughty: + ÅRETS FILM 2018 | Hvilke film har jeg set i | 2017 | 2018 | 2019 Billede


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 13:10 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Indlæg: 10365
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle
Mills skrev:
Men der er noget med tiden og Hodor.

Køber man, at Bran gjorde det ved Hodor, så er alt jo forudbestemt? Med andre ord, så er der ingen fri vilje og alt hvad de gør kører blot på en ret linje imod det uundgåelige.
En anden forklaring kunne være at Hodor havde udviklet sin talefejl pga. noget andet før Brans handling, så har man fri vilje, men så forklarer afsnitet jo intet. :P


Wikipedia forklarer, hvad der kunne have været et tidsparadox, således:

Citat:
Bran and the Three-Eyed Raven enter a vision to transfer the Three-Eyed Raven's knowledge to Bran. As Meera Reed (Ellie Kendrick) prepares to leave, she notices the air becoming cold and investigates outside. She finds the army of wights, accompanied by the White Walkers. Meera runs inside to rescue Bran, killing a White Walker in the process, while the Children of the Forest attempt to hold back the wights as the cave is overrun. Bran, in the vision, witnesses his father Eddard leaving for the Vale of Arryn, as a young Hodor (Kristian Nairn) looks on. Bran hears Meera's cries from within the vision and the Three-Eyed Raven advises him to listen to her. Bran splits his consciousness by both remaining in the vision and simultaneously warging into Hodor in the present, whilst Summer is killed defending him from the wights. The Night's King enters the cave and kills the Three-Eyed Raven, causing him to disappear from the vision. As Bran, Meera and Hodor make their escape, Leaf sacrifices herself to hold back the wights. The group comes to a sealed door that Hodor barely manages to open. On the other side, Meera repeatedly orders Hodor to "hold the door" shut against the wights while they flee. While Meera escapes carrying Bran, Hodor is presumably killed by the wights. In the vision, Bran wargs into the young Hodor (then named Wylis), which causes Wylis to suffer a seizure. With Bran's consciousness inside his head, Wylis hears the echoes of Meera's orders, and begins to slur the words "hold the door" over and over again until "Hodor" is all that he can say.

_________________
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2017 (+ clickbait) :naughty: + ÅRETS FILM 2018 | Hvilke film har jeg set i | 2017 | 2018 | 2019 Billede


Top
   
Indlæg: tirs maj 24, 2016 13:14 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12406
Geografisk sted: Metro City
Det er faktisk ret godt udtænkt af Martin, synes jeg. Den scene var ret godt lavet.

_________________
Film jeg har set i 2018 | 2017 | 2016
TV-serier jeg har set i 2018 | 2017


Top
   
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 799 indlæg ]  Gå til side Foregående 128 29 30 31 3254 Næste

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team