DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er man sep 21, 2020 17:11

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 9 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: fre jan 03, 2020 13:38 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
Jeg ved ikke helt, hvornår denne tråd bliver aktuel, men det må være lige oppe over med de første præmierer på film i 20'erne.

I denne tråd kan du skrive om film fra 2020-

Genveje:
Den gamle Hvilke(n) film så du i dag? Part IX-tråd
2010s - 2000s - 1990s - 1980s - 1970s - 1960s - 1950s - 1940s - 1939 og tidligere

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Indlæg: søn maj 17, 2020 13:27 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør apr 12, 2003 1:01
Indlæg: 12592
Geografisk sted: Miskatonic University
Billede

Sonic the Hedgehog (Fowler, 2020)

:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:

Efter den meget omtalte første trailer med det skrækkelige nye design af Sonic besluttede Paramount sig for at lytte til fansene: der blev fundet et par ekstra guldringe på kistebunden og Sonic blev gendesignet til hans gamle udseende.

Filmens manuskript vinder ingen priser for originalitet: rumvæsen kommer til Jorden, rumvæsen jages af ond professor, rumvæsen får hjælp af venlig jordboer, rumvæsen og jordboer bliver venner, ond professor besejres.

Computerspils-film har aldrig været nogle af de film, som har det nemmest med at komme til det store lærred.

Enten har filmskaberne fuldstændig misforstået universet (Super Mario Bros.) eller også har Uwe Boll gjort sit ypperste for at lave noget klamp. Der har dog også været vellykkede computerspils-film de sidste tredive år: jeg kan f.eks. godt lide “Silent Hill”, “Mortal Kombat” og “Detective Pikachu”.

Med “Sonic the Hedgehog” laver filmfolkene en lille film, der har respekt overfor universet med masser af fan-service (og hvad der endte med at være en god CGI-version af det blå pindsvin), men samtidig med er det en film, som man også kan se, selvom man ikke har spillet Sonic-spillene.

Jim Carrey er tilbage i topform som Dr. Robotnik og efter sigende har han fået lov til at improvisere en del. Det kan godt mærkes og det er en fryd at se ham stjæle filmen i alle hans scener.

James Marsden er glimrende som Sonics ven og stemmen bag Sonic står Ben Schwartz, Jean-Ralphio fra “Parks and Recreation”, for. De udgør et godt makkerpar.

Alt i alt er “Sonic the Hedgehog” en fin måde at bruge halvanden time på og man føler faktisk, at folkene bag har haft lidt hjerte med i filmen. Det er ikke så tit, at det sker fra Hollywood-fabrikken mere.

_________________
How does it feel to have a wacko for a son?

njhansen på Letterboxd

La collezione


Top
   
Indlæg: søn jun 07, 2020 22:01 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør apr 12, 2003 1:01
Indlæg: 12592
Geografisk sted: Miskatonic University
Billede

Bad Boys for Life (Adil & Bilall, 2020)

:starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty: :starempty:

17 år efter action-mastodonten “Bad Boys II”, som jeg ikke var så vild med til at starte med, men faktisk er begyndt at påskønne mere efter et par gensyn, kommer film nr. tre i Bad Boys-serien, “Bad Boys for Life”.

Det er ikke Michael Bay, der står bag, men derimod instruktørparret Adil & Bilall fra Belgien. Man kan forestille sig, at de har set Bays film som teenagere (de er født i 1988 og 1986) og har taget hans actionstil til sig som filminstruktører. De har lavet et par spillefilm i Belgien, men det er højst sandsynligt deres actionfilm “Patser” (tihi), også kendt som “Gangsta”, fra 2018, der har givet dem adgang til Hollywood.

Oprindelig var det Joe Carnahan, der skulle have lavet den tredje Bad Boys-film, men det endte med at blive de to belgiske herrer, der fik jobbet. Carnahan har dog stadig credit på filmens manuskript.

Nå, men filmen... Mike er stadig en hotshot-betjent og Marcus vil helst bare være familiefar, især nu hvor han er blevet bedstefar. Enken efter en mexicansk narkobaron vil hævne sin mands død og sætter sin søn efter dem, der slog hendes mand ihjel, bl.a. Mike. Badabing, badaboom, den ene ting tager den anden og Mike og Marcus tager til Mexico for at slås mod det mexicanske narkokartel.

Det lyder jo ret godt og ikke voldsomt meget anderledes end “Bad Boys II”, hvor de endte på Cuba til sidst. Desværre er der kommet et hold betjente med på slæb, som minder ret meget (på den dårlige måde) om the Nightstalkers fra “Blade: Trinity”. De tilføjer ikke noget godt eller interessant til historien og fratager skærmtid fra Smith og Lawrence.

Desuden vælger folkene bag manuskriptet at retconne Mikes fortid og tiden før han blev makker med Marcus. Det giver ikke ret meget mening ift. hvem han var dengang og minder lidt om den evindelige “alle er i familie”-ide i de nyere Star Wars-film. Jeg vil ikke gå i detaljer med det, men det er et af de der twists, som man ryster på hovedet af.

Jeg er ikke kæmpefan af alle Bays film, men han har lavet nogle fine film i løbet af hans karriere og man kan ikke tage fra ham, at hans stil er meget klar og tydelig. Man er aldrig i tvivl om, at det er en Bay-film.

Det belgiske makkerpar forsøger sig med en nedtonet Bay-stil, men set ift. det tynde manuskript og de dumme ideer i filmen, så ville Bays kinetiske og hyperaktive stil have klædt filmen rigtig meget. Den er næsten for pæn til at være en Bad Boys-film eller bare en Bay-klon. “Style over substance” ville have skjult eller i det mindste skubbet nogle af manuskriptproblemerne i baggrunden.

Will Smith og Martin Lawrence gør, hvad de kan i hovedrollerne. Deres kemi virker desværre ikke helt så skarp som i de to første film og det er en skam. Det er ikke helt så slemt som Carrey/Daniels i “Dumb and Dumber To”, men man savner de unge herrer fra især den første Bad Boys-film. Det er især Martin Lawrence, der virker træt og uoplagt.

“Bad Boys for Life” er ikke fuldstændig spild af tid. Det er en udmærket actionfilm, men man kan godt tænke sig til, hvad Bay ville have fået ud af den, hvis han havde stået bag roret. Det havde ikke hjulpet på manuskriptet, men den havde været mere bombastisk og crazy, er jeg ret sikker på.

_________________
How does it feel to have a wacko for a son?

njhansen på Letterboxd

La collezione


Top
   
Indlæg: man jun 08, 2020 13:36 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør jul 08, 2006 12:27
Indlæg: 9811
Geografisk sted: Aarhus
Jeg sprang over ;)

_________________
Min filmsamling
Film jeg har set i 2020


Top
   
Indlæg: man jun 08, 2020 14:36 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
The Vast of Night

:amazonvideo: kan man nu finde den langsomme, men samtidige intense The Vast of Night, som jeg blev særdeles positivt overrasket over.

Billede

The Vast of Night foregår over en enkelt aften/nat i en lille by i New Mexico i 1950'erne. Under en basketballkamp, hvor stort set hele byen er fraværende, er telefonomstilleren Fay netop mødt ind på arbejde, da hun pludselig hører en underlig, statisk lyd i omstillingen. Sammen med sin ven, radioværten Everett, sætter hun sig til at undersøge, hvad den lyd er for noget og hvor den kommer fra. Da Fay overbeviser Everett om at spille lyden i direkte radio, begynder folk pludselig at ringe ind og fortælle en om nogle oplevelser de har haft, hvor lyden optræder. Lidt efter lidt finder Fay og Everett ud af, at de har fundet noget helt særligt...

Som nævnt foregår The Vast of Night over en enkelt nat, hvor intensiteten i Fay og Everetts opklaringsarbejde intensiverer, som historien udfolder sig. Filmen er i øvrigt portrætteret som var en episode i noget Twilight Zone. Fay og Everett med i alle filmens scener og deres sammenspil og dynamik, allerede mægtigt illustreret i en lang indledningssekvens, hvor Fay og Everett i højt tempo trasker igennem byen, er med til at skabe en stor sympati med de to hovedroller, mens de forsøger at få hoved og hale i, hvad der foregår omkring dem. Man ønsker ganske enkelt, at de lykkes med deres mission. The Vast of Night er fyldt med spændende, intense long takes, som er en af filmens forcer. Du hører vitterligt alt, som vores hovedpersoner hører.

Filmen varer 1½ time, og hvis man er lidt tålmodig og ikke håber på action, så er der en ret god historie i vente. Den er i øvrigt selvproduceret af filmens forfatter og kostede blot 700.000 $ at lave. Med den rette historie, instruktør, skuespillere og setting kan man få rigtigt meget ud af lidt. Jeg kan således kun anbefale, at du ser The Vast of Night.

:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:

Nb. Filmen blev screenet på nogle festivaler i 2019, men er først udgivet i 2020. Derfor er den nævnt i denne tråd.

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Indlæg: man jun 08, 2020 17:31 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør jul 08, 2006 12:27
Indlæg: 9811
Geografisk sted: Aarhus
Den må jeg lige huske at føje til huskelisten, næste gang jeg er på et apparat med Amazon. Når man sidder i en browser kan man ikke browse deres katalog, uden at have abonnement :P

_________________
Min filmsamling
Film jeg har set i 2020


Top
   
Indlæg: man jun 08, 2020 19:58 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7690
Fedt med inspiration! Jeg kan aldrig gennemskue, hvad jeg skal se på Amazon, så jeg får ikke brugt det ret ofte

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Indlæg: tirs jun 09, 2020 9:00 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Indlæg: 10462
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle
Naiera skrev:
Den må jeg lige huske at føje til huskelisten, næste gang jeg er på et apparat med Amazon. Når man sidder i en browser kan man ikke browse deres katalog, uden at have abonnement :P


Buck Rogers skrev:
Fedt med inspiration! Jeg kan aldrig gennemskue, hvad jeg skal se på Amazon, så jeg får ikke brugt det ret ofte


Ja, også tak for inspirationen herfra. The Vast of Night lyder som en film for mig, så den skal fremskaffes :thumb:

_________________
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2018 (+ clickbait) :naughty: + ÅRETS FILM 2019 | Hvilke film har jeg set i | 2018 | 2019 | 2020 Billede


Top
   
Indlæg: tirs jun 09, 2020 9:28 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
Det var så lidt. Håber I vil kunne lide den. :)

Tak til - af alle steder - YouTube for inspirationen. Faldt over en kort teaser for den via en Amazon-reklame.

Det er - indtil videre - den bedste jeg har set af de film, der kan kaldes Amazons "egne". Jeg har også hørt rosende ord om The Aeronauts, så den skal jeg også se.

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 9 indlæg ] 

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 14 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team