DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er tirs jan 26, 2021 20:15

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 6 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: man feb 04, 2019 14:38 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: fre nov 06, 2009 20:47
Indlæg: 4454
Geografisk sted: Sunny Hill
Billede Billede

Jeg tænker vi lige samler begge dokumentarerne om det berygtede Fyre Festival, en svigagtig musikfestival, der endte i total fiasko og ødelagde fuldstændig alt for beboerne, på Great Exuma Island. Oprindeligt havde McFarland og Ja Rule udvalgt øen Normans Cay (ca. 155 km fra Exuma), der viste sig være tidligere ejet af Pablo Escobar, som McFarland valgte at købe (eller lease, som det viste sig senere), på betingelse af, at der ikke henvises til øens Escobar forbindelse ...

Et promo klip, produceret af JerryMedia, om Fyre festival, som billetterne blev solgt på, med masser af hjælp fra de sociale medier.


Trailer til dokumentaren fra Netflix


Trailer til dokumentaren fra HuluPjalte skrev:
Fyre er den eneste fornuftige Netflix original production oplevelse, som indeværende år har budt på indtil videre.


ImpulzE skrev:
Jeg kan varmt anbefale til alle dem som har tænkt sig at se Netflix's Fyre: The Greatest Party That Never Happened, at I også tager Hulu's Fyre Fraud (der udkom dagen før) bagefter som back-to-back.

Dette giver det bedste dokumentarisk oplevelse om det skandaleomtale luksus-festival, der ender fuldstændig galt, fordi arrangøren Billy McFarland (og sikkert også idioten Ja Rule) i sidste ende kun tænker det næste fix på, at "tjene" penge med lån og løfter - sådan helt uagtet at tænke indflydelsen på alle medarbejdere og de andre mennesker på øen, der bare bliver røvrent.

Netflix fokuserer hovedsærligt på festivalen, da de har rettigheder til de mange 'Fyre'-dokumentaroptagelser fra JerryMedia. Hvor Hulu-dokumentaren giver en meget dybere dyk i Billy McFarlands og hans fortid/beslutninger (Edit:, samt bruge mere tid på problemstilling med sociale medier og markedsføring). Netop dette er det værd at bemærke, at Netflix er produceret af JerryMedia, som også var ansvarlig for markedsføring af festivalen den gang. På grund af dette, er JerryMedia portrætteret noget mere uskyldig og smigrende i Netflix-dokumentaren, mens Hulu-dokumentaren peger finger på mange af deres fejl og ansvar. Hulu har dog betalt en interview med Billy McFarland (pengene gik efter sigende direkte videre til dem han skylder), der i helhed ikke giver særlig meget, udover det tydeliggøre på åbent skærm, at han atter en gang lyver, som vinden blæser.

Tilfælles for begge er, at de begge to har en wtf-oplevelse løbet af dokumentaren!

It's not fraud..it's false advertising! ... :loco:


Mike Haggar skrev:
Dokumentaren om Fyre og Fyre Festival er fandeme også fed, selvom den muligvis går rigtigt meget efter én mand og ikke efter alle de tosser, der var med til at hjælpe fupforetagendet på vej. Det havde klædt dokumentaren lidt mere at undersøge den vinkel.

_________________
Billede
ÅRETS FILM 2017 | Film jeg har set i 2018 + 2012-2017 m.f. | Billede


Top
   
Indlæg: man feb 04, 2019 14:54 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12533
Geografisk sted: Metro City
Fed idé, tak for det, ImpulzE! :thumb:

Tillad mig desuden at tilføje dette afsnit af podcasten Swindled, som var første gang, jeg sådan for alvor hørte hele historien om Fyre Festival - bortset fra, at den er blevet nævnt og gjort grin med i en anden podcast, Reply All.

Dette afsnit er noget mere direkte over for hele Billy McFarland/Fyre-initiativet.

Billede

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Indlæg: tors feb 07, 2019 10:54 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7731
Jeg så Fyre-dokumentaren på Netflix i går. Det er, som Impulze skriver, en vaskeægte wtf-historie. Det betyder også, at jeg bedre kan leve med, at historien er lidt ensidig, og at nogle af de personlige historier kammer over ("Jeg behandlede Billy som familie! Han var endda hjemme og spise hos os! Hulk!" [Breaking news: Det overlever du nok])

Dét, der gør festivalen og dens skæbne interessant, er egentlig ikke i så høj grad Billy McFarlane. Der har alle dage været veltalende platugler og charlataner, der lokkede penge ud af folk. Det skræmmende er alle de her influencers, der kan tjene en årsløn ved at skrive et tweet og få folk til at dukke op til et arrangement, hvis indhold nok hele tiden har været lettere tåget - "Kom og hæng ud med de kendte!", yeah right, as if.... ;)
Jeg er nok for gammel til for alvor at forstå gennemslagskraften hos diverse Youtube- og Insta-stjerner, hvis største talent lader til at være, at de ser godt ud på en skærm. Derfor er filmens største øjeblik for mig også en sekvens, hvor en eller anden selvfed dukke med rædsel må sætte sig ind i et almindeligt fly. Tilsyneladende ikke så meget fordi hun ikke får det luksusfly, hun har forventet, men fordi hun - gys! - skal sidde blandt den almindelige pøbel. Ingen tvivl om, at Fyre Festival var et lortearrangement, der var oversolgt og understyret, og jeg kan godt forstå skuffelsen over, at man betaler for og forventer Mercedes, men får Skoda. Alligevel er det svært ikke at tænke i flere af sekvenserne, at måske skulle I super-tjekkede, verdensfjerne mennesker prøve et par dage på Roskilde Festival i regn, så kan vi tage en snak bagefter.

Det er næsten den mest interessante vinkel i dokumentaren, og den kunne jeg godt have ønsket mig blev udforsket noget mere.
:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Indlæg: tors feb 07, 2019 12:22 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: fre nov 06, 2009 20:47
Indlæg: 4454
Geografisk sted: Sunny Hill
Nemlig, Buck Rogers. Det er nogle gode punkter du nævner. Dokumentaren fra Netflix kan virke lidt ensidig og det modsvarer dokumentaren fra Hulu nemlig ret godt, selvom den også har et par ting, der kunne være bedre.

Buck Rogers skrev:
Derfor er filmens største øjeblik for mig også en sekvens, hvor en eller anden selvfed dukke med rædsel må sætte sig ind i et almindeligt fly. Tilsyneladende ikke så meget fordi hun ikke får det luksusfly, hun har forventet, men fordi hun - gys! - skal sidde blandt den almindelige pøbel.

Præcis hende tøsen på luksusflyet, er prikket over i'et, at man kan ikke andet more sig lidt over, hvor synd det er for de luksuriøse unge, at de skal nu til at sidde sammen med normale mennesker, i en tætpakket fly eller busser. Uha da da.

_________________
Billede
ÅRETS FILM 2017 | Film jeg har set i 2018 + 2012-2017 m.f. | Billede


Top
   
Indlæg: fre feb 08, 2019 14:43 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Indlæg: 10498
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle
Billede

Alt der skal siges om Netflix' Fyre-dokumentar, er allerede sagt her i tråden.

Men lade mig alligevel dvæle lidt, ved det fuldstændigt vanvittige øjeblik, hvor Andy King fortæller, at han overvejede at tilbyde et blowjob for at få frigivet de fire truckloads af Evian-flaskevand, som tolderne havde beslaglagt.

Måske det største wtf-øjeblik i filmen

_________________
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2018 (+ clickbait) :naughty: + ÅRETS FILM 2019 | Hvilke film har jeg set i | 2018 | 2019 | 2020 Billede


Top
   
Indlæg: fre feb 08, 2019 14:49 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7731
Ja, det må satme siges at være at tage én for holdet :shock:
Han virker ellers generelt som en fornuftig og symaptisk fyr, så det siger vel også lidt om, hvor meget det hele var kørt af sporet.

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 6 indlæg ] 

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team