DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er lør okt 20, 2018 13:38

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 19 indlæg ]  Gå til side Foregående 1 2
Forfatter besked
Indlæg: søn apr 29, 2018 7:25 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs mar 22, 2005 11:54
Indlæg: 7687
Geografisk sted: Face down in the muck...
Fint skrevet. Tak for anmeldelsen! :thumb:

_________________
Mikkel | @selsoe | Pakkesporing til iPhone: Trackbox


Top
   
Indlæg: fre maj 11, 2018 11:48 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7127
Billede
Monkey Business (Norman Z. McLeod, 1931)
Monkey Business var Marx Bros. første originale film, altså en, der ikke var baseret på et Broadway-show. Måske var det grunden til, at a) karaktererne ikke har nogen navne og at b) filmen stort set ikke har noget manuskript? Den smule plot, der er, handler om, at de fire brødre - den småkedelige Zeppo var endnu med på dette tidspunkt - er blinde passager ombord på et krydstogtskib. Af ret uforklarlige, men stadig underholdende grunde bliver de hyret af to ombordværende gangstere, der bekriger hinanden.

En god komedie behøver som sådan ikke noget plot, men det skader ikke, og selv om der er mange gode jokes, mono- og dialoger, taber filmen lidt energi hen mod slutningen. Materialet er heller ikke helt på niveau med det i Duck Soup og A Night at the Opera.
:starfull: :starfull: :starfull: :starhalf: :starempty: :starempty:

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Indlæg: tirs aug 28, 2018 15:27 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7127
Billede
The Edge of the World (Michael Powell, 1937)
Jeg har altid været fascineret af småøer. Det har alle dage været spændende at sidde med et atlas (siden Google Earth) og finde de fjerneste og mest isolerede steder på Jorden, man kunne komme til.
Måske er det, fordi jeg selv er vokset op som øbo. I alt fald har jeg i lang tid luret på The Edge of the World. Bare smag på titlen og gamle dages frygt for at sejle ud over jordens kant :)

Billede

Ergo havde jeg sat næsen en smule op efter ægte ø-romantik: vejrbidte vikingetyper med blæst i håret og utilgængelige, vindomsuste sletter. Og med Michael Powell, der jo senere havde et af filmhistoriens helt store parløb med Emeric Pressburger (Black Narcissus, The Red Shoes, A Matter of Life and Death m.fl.), bag roret, var jeg indstillet på at få en oplevelse.

...jeg havde dog også hørt, at forventningerne måske skulle dæmpes en smule, for mere fantastisk var den heller ikke. Hvilket endte med at stemme meget godt. Filmen følger de vejrbidte beboere på en lille, vindomsust ø et godt stykke ud fra Skotland. Det er en evig kamp mod naturen, men nu også tiden - øens unge gider ikke at gå i forfædrenes sko og arbejde med fisk og får, så de strømmer langsomt, men sikkert mod fastlandet. Ergo er vi ude i et let melankolsk stykke historie om modstanden mod en uundgåelig udvikling. Filmen blev under stort besvær og vanskelige forhold indspillet på en af de fjerntliggende Shetlandsøer, og rent visuelt er filmen en succes. Bølger, blæst og stejle klipper er med til at skabe en stærk atmosfære. Desværre er store dele af filmens handling en halvklæg omgang melodrama om strenge fædre og unge, der helt klassisk ikke kan få hinanden, men dør i forsøget. Spillestilen er høfligt sagt også en smule stivbenet.

Billede

Powell lavede filmen som en hyldest til affolkningen af de små samfund rundt omkring (den "rigtige" ø blev forladt i 1930), og den er nok mere en succes som semi-dokumentar end som drama. Jeg fandt den alligevel sært fascinerende.
:starfull: :starfull: :starfull: :starhalf: :starempty: :starempty:

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Indlæg: fre okt 12, 2018 21:50 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: fre nov 06, 2009 20:47
Indlæg: 4228
Geografisk sted: Sunny Hill
#reviews2018
Billede
Häxan (Benjamin Christensen, 1922)

Film #7 af Hoop-tober.

Citat:
Benjamin Christensen’s legendary film uses a series of dramatic vignettes to explore the scientific hypothesis that the witches of the Middle Ages suffered the same hysteria as turn-of-the-century psychiatric patients. But the film itself is far from serious– instead it’s a witches’ brew of the scary, gross, and darkly humorous.


Jeg vidste filmen ville kræve noget at se på grund af dets 2 timer, og sandt nok, det tog også to aftener at se den. Har ikke så meget at sige om den end det vises som halv dokumentar og halv fiktion om hekser. Og den er uden tvivl godt lavet og har nogle enestående billeder, og var meget forud for sin tid. Men filmen som en 2 timer stumfilm, så var den svært at komme igennem.

:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:

_________________
Billede
ÅRETS FILM 2017 | Film jeg har set i 2018 + 2012-2017 m.f. | Billede


Top
   
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 19 indlæg ]  Gå til side Foregående 1 2

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team