Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Herinde kan du f.eks. diskutere og anbefale nye og gamle film, lave anmeldelser, eftersøge film, osv.
Brugeravatar
Buck Rogers
Site Admin
Indlæg: 6396
Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16

Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf Buck Rogers » tirs jan 10, 2017 15:10

I denne tråd kan du skrive om film fra 1980-1989 :)

Genveje:
Den gamle Hvilke(n) film så du i dag? Part IX-tråd
2010s - 2000s - 1990s - 1980s - 1970s - 1960s - 1950s - 1940s - 1939 og tidligere
- Jacob Billede
"I think she's bipolar, or lactose intolerant, one of the two."

Henrik24
Indlæg: 1139
Tilmeldt: tors sep 09, 2010 14:34

Re: Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf Henrik24 » man feb 20, 2017 23:21

Billede
Wild Orchid, 1989, Zalman King

Mickey Rourke's karriere lå i ruiner, og efter at have været en af 1980'ernes største filmstjerner genoptog han en boksekarriere. Her er grunden.

Zalman King var med til at skabe 1980'ernes ultraæstetiske filmsprog, bl.a. i "9½ Weeks", og han besluttede at ende årtiet med at skrue alt op til 11. Billeder og musik er som en lang musikvideo, og alle de klicheer man kan komme i tanke om er proppet ind i Wild Orchid.

Carre Otis spiller Emily, som tager fra Kansas til storbyen, får et job i et advokatfirma, og allerede næste dag bliver hun sendt til Rio for at hjælpe med til at lukke en ejendomshandel. Hendes chef, spillet af Jacqueline Bisset, beder hende om at overtage hendes date med Mickey Rourke. Så starter en mærkværdig romance mellem Mickey og Carre. Det er åbenbart meget tiltrækkende for en kvinde at blive sat i pinlige situationer af den udkårne, f.eks. at gå i seng med en anden mand. Men Mickey har jo haft en hård fortid, og så smelter hjertet hos Carre.

Men aaaaargh, hvor må man bare spørge sig selv, hvordan alle medvirkende kan tage sig selv så alvorligt, når de siger deres håbløse replikker, og allerværst står det til for Rourke. Han blev også i virkeligheden vanvittigt forelsket i Carre Otis, og det har tydeligvis slået hans dømmekraft helt fra.

At have Rio som lokation er jo et smart træk når alle scener skal indeholde noget smukt eller lækkert at se på. Carre Otis er også dejlig at se på.

Man kan vælge at have nej-hatten på og dømme Wild Orchid som en af historiens dårligste film, men jeg må have været i et tilgivende humør, og hyggede mig faktisk lidt med hele elendigheden, så jeg giver:

:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

Hæderkronede Eureka har udgivet BD med både R-rated og Unrated versioner. Unrated har hele sekvensen, som var det helt store samtaleemne dengang filmen havde premiere, nemlig om Mickey og Carre virkelig GJORDE DET under optagelsen...


Brugeravatar
DeathPosture
Indlæg: 9837
Tilmeldt: man dec 22, 2003 15:37
Geografisk sted: 9530 Dusty Circle

Re: Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf DeathPosture » tirs feb 21, 2017 14:20

Tak for omtalen af denne lettere obskure film, Henrik! Tror aldrig jeg har hørt om den før.
Billede Pludseligt griber galskaben os....vi bliver helt vilde i øjnene ....og skærer tænder....(Iboga-Tabernathe)
Årets film 2009-2015 + ÅRETS FILM 2016 | Hvilke film har jeg set i | 2015 | 2016 | 2017 Billede

Henrik24
Indlæg: 1139
Tilmeldt: tors sep 09, 2010 14:34

Re: Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf Henrik24 » tirs feb 21, 2017 16:02

DeathPosture skrev:Tak for omtalen af denne lettere obskure film, Henrik! Tror aldrig jeg har hørt om den før.

Traileren siger ellers at det er årets mest imødesete film!

Brugeravatar
Buck Rogers
Site Admin
Indlæg: 6396
Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16

Re: Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf Buck Rogers » tirs feb 21, 2017 16:28

Jeg kan godt huske omtalen af filmen og "gjorde de eller gjorde de ikke", men den er så lykkeligt gået i glemmebogen for undertegnede siden. Så tak for at tage én for holdet, Henrik :thumb:
(og fantastisk trailer, i øvrigt!)
- Jacob Billede
"I think she's bipolar, or lactose intolerant, one of the two."

Henrik24
Indlæg: 1139
Tilmeldt: tors sep 09, 2010 14:34

Re: Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf Henrik24 » tirs feb 21, 2017 23:58

Billede
Absurd (Rosso Sangue), 1981, Joe D'Amato

Som en glad Indiegogo-sponsor af restaureringen af denne film skal den have et par ord med på vejen, når den nu er blevet set.

Den var i starten af 1980'erne på den britiske liste over Video Nasties, så noget må den kunne. Og det den kan, er 3-4 meget fantasifulde og bestialske kill-scener, hvor "Rosso Sangue" flyder i rigelige mængder. Men indimellem er historien smurt lidt tyndt ud over de 94 minutter.

George Eastman (det er ham her Billede; som altid iført cowboybukser og Puma træningssko) spiller Mikos, en vanvittig morderisk mand, der virker til ikke at kunne dø, og vistnok er undsluppet fra et sted i Grækenland. Han er nu kommet til en søvnig forstad, hvor han myrder alle han møder på sin vej mens han flygter fra politiet. På et tidspunkt bryder han ind i et hus, hvor der en sengeliggende syg pige og en lille dreng + babysitter, og hans killing spree fortsætter.

Det er desværre så også mere eller mindre også det. Der bliver ikke rigtig brugt tid på at gå i dybden med hvorfor Mikos er endt som en slags morderisk zombie, og tempoet er ikke imponerende. Og når man har en Annie Belle på rollelisten, endda som sygeplejeske, og Joe D'Amato som instruktør, og det er italiensk genrefilm i 1981, så havde jeg ærlig talt forventet bare en lille smule bar hud, men det er der ikke noget af (det skyldes nok at der er børn på rollelisten). Og på trods af at stort set alle scener med voksne i en hjemme-situation omfatter at de laver en drink, så er der ikke skyggen af J&B whisky.

Nå, fuldstændig spild af tid er det ikke, men den er pænt under middelstandard for italienske splatterfilm.

:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

Den restaurerede BD fra 88films er ret pæn i billedkvaliteten, og indeholder også nutidige interviews med George Eastman og Michele Soavi, som har en lille rolle i filmen.

Brugeravatar
njhansen
Indlæg: 11914
Tilmeldt: lør apr 12, 2003 1:01
Geografisk sted: Miskatonic University

Re: Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf njhansen » søn mar 05, 2017 22:05

Billede

A Return to Salem's Lot (Cohen, 1987)

:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:

Larry "The Stuff" Cohen lavede i 1987 filmen "A Return to Salem's Lot", hvor vi vender tilbage til Salem's Lot, der tidligere blev portrætteret i Tobe Hoopers mini-serie af samme navn fra 1979.

Hoopers mini-serie var baseret på Stephen Kings roman, men Cohens film er ikke baseret på noget af King.

I denne film følger vi antropologen Joe Weber (Michael Moriarty), der vender tilbage til sin tantes by Salem's Lot sammen med sin søn. Her finder de ret hurtigt ud af, at det ikke bare en almindelig lille soveby i Maine, men en by regeret af vampyrer. Lederne af vampyrerne vil have Joe til at skrive en bibel om dem og forsøger samtidig at få hans søn over på deres side.

Cohens film vender godt og grundigt rundt på mange vampyr-klicheer med hugtænderne placeret godt og grundigt i kinden. De kan f.eks. godt tåle hvidløg og har et spejlbillede og kan føde børn. De vil helst ikke suge blod af mennesker i 80erne pga. bl.a. AIDS og suger blod af køer i stedet for.

Hvis man kender lidt til Larry Cohens film, så ved man også, at han ikke tager tingene 100 % seriøst. Denne film er heller ikke så meget en gyserfilm som det er en gyserkomedie med mange velskrevne replikker af Cohen og et finurligt cast: June Havoc, som har lagt stemme til rigtig mange tegneseriefigurer, spiller en af hovedvampyrerne og nazi-jægeren Dr. Van Meer spilles af instruktør Samuel Fuller, komplet med stort hår og cigar i munden.

Filmen er helt sin egen og er bestemt et kig værd. I en lille rolle ses Tara Reid i hendes filmdebut: dengang som 12-årig kunne hun faktisk spille skuespil sådan nogenlunde. Det er kun gået ned ad bakke siden.
How does it feel to have a wacko for a son?

**Samlingen ** Sete film 2014 / 2015 / 2016 / 2017 **

Brugeravatar
Buck Rogers
Site Admin
Indlæg: 6396
Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16

Re: Hvilken film så du i dag? 1980'erne

Indlægaf Buck Rogers » man mar 06, 2017 12:44

Fredag lagde jeg ud med at se La La Land i biffen, og således rustet til tænderne med pastelfarver, jazz og energi følte jeg mig rustet til at tage ud til en god ven og få lukket et par huller i min Jim Jarmusch-opdragelse.

Det var i alt fald fra den ene yderlighed til den anden. Permanent Vacation (1980) er på godt og ondt en debut-film. Man genkender nogle stilistiske træk fra hans senere værker, men han har ikke fuldt styr på teknikken endnu (filmen blev lavet, efter at han var droppet ud af filmskolen). Filmen følger en ung, rodløs fyr, der sjosker rundt i nedslidte dele af New York og møder forskellige mere eller mindre spøjse eksistenser, inkl. sin mor, der er indlagt på psykiatrisk afdeling, en mand, der gruer for krig samt en ung pige, der sælger billetter i en biograf.
Jarmusch lykkes med at anslå en grundstemning af noget skævt, både i de grå omgivelser og i den unge mand, men samlet set er indtrykket for bagatelagtigt, og man tænker jævnligt, at havde budgettet været til et par takes mere (nej, du skal ikke kigge ind i kameraet!), havde det nok ikke skadet.
:starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty: :starempty:

Så gik det straks bedre med Stranger Than Paradise (1984), hvor vi følger Willie, en ung, ungarsk immigrant i USA, der hustler sig gennem tilværelsen og tilsyneladende har det okay med det. Derfor passer det ham gevaldigt dårligt, da han pludselig får besøg af sin kusine Eva fra hjemlandet. Hun slår sig ned hos ham i ti dage og vender - til hans grænseløse irritation - op og ned på hans ellers så fasttømrede rutiner. Senere flytter hun til en slægtning i Ohio, og vi følger Willie og hans kammerat Eddie (der er meget begejstret for den unge dame), der tager på en road trip for at redde Eva fra den kedsommelige slægtning og måske fejre det hele med en tur til Florida for alle de penge, de ikke har.

Som i sin forgænger er det ikke plottet, der tynger Stranger Than Paradise. Men skuespillerne er langt mere veloplagte, og der er en fin dynamik i trekanten mellem de tre hovedroller. Jarmuschs velkendte, skæve humor er ved at finde sit leje. Visuelt har han også fået væsentligt bedre styr på sine virkemidler. Ingen tvivl om, at jeg stadig bedre kan lide en del af hans senere produktioner så som Ghost Dog, Night on Earth og Down By Law, men film nr. 2 er en generelt vellykket trædesten på vejen mod storformen.
:starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty:
- Jacob Billede
"I think she's bipolar, or lactose intolerant, one of the two."


Tilbage til "Film"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Naiera og 4 gæster