DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er fre aug 14, 2020 16:54

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 15 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: tirs jun 05, 2007 13:55 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: man aug 04, 2003 12:54
Indlæg: 20531
Geografisk sted: Frederikshavn
Hmm dette var da meget interessant. Det beviser bare at Codecs virkelig betyder noget...
Godt at BD lejren er gået lidt væk fra MPEG2.
http://www.dvdtalk.com/reviews/read.php?ID=28389

_________________
En del af "De Gnavne Filmnørder" http://dgfn.dk

Hands off the compression button, music industry!
Hands off the DNR button, Blu-Ray producers!
Films are supposed to have grain!

https://twitter.com/Kristofferabild


Top
   
 Titel:
Indlæg: tirs jun 05, 2007 18:01 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons maj 16, 2007 10:37
Indlæg: 592
Geografisk sted: Kolding
Den Terminator 2 har 18mbps mpeg2, væk med det. Low-bitrate er noget møj, også når det hedder VC-1, læs gerne længere nede!

Blu-ray, mere plads og max bit-rate hver gang ja tak!!

Som altid så har Warner også valgt, at lave et HD-DVD print af filmen "Blood Diamond" på en Blu-ray BD-50 udgave. Denne film er dog længere end normalt og man har derfor nedsat bit-raten for, at tilgodese HD-DVD udgaven. Ja man fristes til, at sige 1-0 til HD-DVD, fordi der er 20GB på Blu-ray skiven som bare er spild.

Gennemsnittet er røget helt ned på ca. 12mbps, brug da pladsen, så vi får omkring de 30mbps på Blu-ray og alt andet lige, et noget bedre billede.

Filmen er anmeldt fra flere sider, blandt hometheathrespot som er yderst kompetent og har ordenligt udstyr:

VIDEO:

I had very high expectations going into this move for a number of reasons. First, I had waited to watch it for so long in HD, I expected an “A” list title to receive the “A” list treatment. Second, with a “newer” release I expected an upgrade over the mostly catalog titles that I have been reviewing lately. Unfortunately, I was let down in a big way.
The encode is done in a VC-1 1080p presentation, that is extremely starved in the bitrate department, and boy does it show. From the opening scene, compression issues arise in the backgrounds as well as the foreground. At first, I thought it might possible be grain, until I got up from my seat to get about 2 feet away from the screen and I was greeted with what looked to be “mini-macroblocks”, which from my normal seating distance shows up as video noise. I then popped up the bitrate meter on the PS3 and was astounded to see a bitrate of 7.9 Mbps! That is damn low for HD content, and frankly, I’m not surprised that it didn’t look worse! From this point on, I was on the lookout for this type of phenomenon, and it appeared again quite frequently in the presentation in low light situations. In one such case, DiCaprio and Connelly are speaking on the porch of an orphanage, and the camera pans back and forth between the two of them, out of about 5 sequences of each character, the video noise only showed up in one of them! Why were the other 9 OK and the other one it was present? Hard to tell, but I wasn’t that impressed.
Unfortunately, that isn’t the only thing that is wrong in the video department. Banding is quite evident in a lot of scenes, specifically in the skyline and in the setting sun. Fine detail is lacking at times, especially in the backgrounds of the forest on the longer shots where instead of seeing individual leaves, you are left with a more DVD like picture of the leaves blending into a green blob.
The highlights of the presentation though are the exterior shots, which have a tendency to be very lifelike, especially when there are close-ups of our main characters. Overall, I’m sure that many will enjoy this presentation on smaller displays, but on my 88-inch screen, there was more to dislike than like in this one. There was plenty of space made available on this disc for content since it is a BD50, but I have to wonder if having an uncompressed PCM track and a low bitrate VC-1 encode was the best choice on this one?


Top
   
 Titel:
Indlæg: tirs jun 05, 2007 21:45 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors aug 23, 2001 1:01
Indlæg: 2150
Geografisk sted: Odder
Ja det er nice at HD-DVD folket får en ordentlig version af T2, og så endda en dobbelt HD-DVD udgivelse med både den normale og den forlængede udgave, enddog med DTS-HD Master Audio :thumb:

Havde man bare valgt at encode T2 på Blu-Ray i VC1 så havde de 18mbps været nok.

VC1 har ikke brug for samme høje bitrate som MPEG2, sådan er det, MPEG2 er et gammelt komprimerings format, som burde være afgået ved døden for længst.

Sådan blev det bare ikke pga Sony, som har en stor interesse i formatet pga royalties :?

At Warner vælger at presse et PCM lyd spor ned på disken og lave et ultra low bitrate VC1 encode har intet med VC1 formatet at gøre!

Desuden er det med den lave bitrate pga HD-DVD udgivelsen ren spekulation, HD-DVDen får sikkert et Dolby TrueHD lydspor som optager meget mindre plads end det ukomprimerede PCM lydspor.

På den måde bliver der mere plads til billedet og vi slipper for en latterlig lav bitrate på 7.9Mbps.

Just my 2 cents!

_________________
Med Venlig Hilsen
Denner

DMA 2009 VINDER: FOR BEDSTE MUSIKVIDEO


Top
   
 Titel:
Indlæg: tirs jun 05, 2007 23:15 
Offline

Tilmeldt: tirs jan 25, 2005 1:31
Indlæg: 83
Historisk set har Warner kun lavet et VC1 encode som de har brugt til begge formater, så der ingen grund til at tro de vil gøre det anderledes for Blood Diamond.

Mht. at kunne udnytte besparelsen opnået ved brug af TrueHD i stedet for PCM, så har BD selv med brug af PCM større bandwidth til rådighed til billedet end HD-DVD har med TrueHD, så jeg kan ikke se hvordan det kan komme ind i billedet selv hvis de lavede et nyt encode.

Hvis det virkelig er begrænsninger i bitrate/diskplads på det fysiske medie der er skyld i den dårlige kvalitet, og ikke bare Warner der er nogle paddehatte til at encode, så er det HD30 der sætter begrænsningen i forhold til BD50, ikke omvendt.


Top
   
 Titel:
Indlæg: ons jun 06, 2007 7:51 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons maj 16, 2007 10:37
Indlæg: 592
Geografisk sted: Kolding
Yes VC-1 er bedre, og kan derfor have lavere bit-rate, men hellere en high-bit rate.

PCM fylder jo langt fra så meget, at det har konsekvens for billed bit-raten. Det fylder 4,6Mbps, Blu-ray kan overføre 50Mbps, og max 40 til billed. Så der er rigeligt med plads.


Top
   
 Titel:
Indlæg: ons jun 06, 2007 9:52 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors aug 23, 2001 1:01
Indlæg: 2150
Geografisk sted: Odder
Med hensyn til PCM og Blood Diamond så er Blu-Ray skiven langt fra fyldt ud, der er 20giga i overskud, dee har kun brugt 30giga, så det vil da betyde en del hvis Warner lavede et nyt encode til HD-DVD uden PCM lyd men med TrueHD i stedet for.
Hvis de smidder et TrueHD lydspor på i f.eks 1.5Mbps så ville det resultere i at der var en 3Mbps ekstra til billedet og så ville det den laveste bitrate ligge på 10.9 Mbps, hvilket er nok når vi snakker VC1 til low / no motion scener.

Dette er ikke ensbetydende med at jeg billiger low bitrate i nogen form, heller ikke ved VC1.

Ved godt at det er ren spekulation, men det er det med samme encode også, men vi får sikkert svar så snart HD-DVD versionen er på gaden :?

HD-DVD sætter ingen begrænsninger i forhold til Blu-Ray, det er Warner der har valgt at gøre det sådan, ikke noget HD-DVD lejren har tvunget dem til.

_________________
Med Venlig Hilsen
Denner

DMA 2009 VINDER: FOR BEDSTE MUSIKVIDEO


Top
   
 Titel:
Indlæg: ons jun 06, 2007 12:35 
Offline

Tilmeldt: tirs jan 25, 2005 1:31
Indlæg: 83
Maximum bitrate

Raw data transfer BD: 53.95 Mbit/s HD-DVD: 36.55 Mbit/s
Audio+Video BD: 48.0 Mbit/s HD-DVD: 30.24 Mbit/s
Video BD: 40.0 Mbit/s HD-DVD: 29.4 Mbit/s

Ergo kan BD selv med PCM istedet for TrueHD spor stadig bruge langt mere end HD-DVDs 29,4 Mbit/s til video encode. Så hvis det er pga. disk begrænsninger er det altså HD30 der sætter begrænsningen både på bitrate og plads, også selvom det er PCM vs TrueHD.

Og selvom der er nyt lydspor på HD-DVD'en er det ikke ensbetydende med at der er brugt et andet video encode. Der har der ofte været forskel på lydsporene på Warner discs, men VC1 encoded har som sagt været det samme selvom lydesporene er forskellige.

Anyway, så er den rapporterede bitrate jo et pænt stykke under hvad der burde være til rådighed på begge formater (der skal da seriøst mange lydspor på for at få hive den ned fra 29,4 Mbit/s ;) ), så en eventuel fysisk medie begrænsning burde være pladsen. Men igen, så burde Warner vel kunne smide en stor del af ekstra materialet på HD-DVD udgaven over på en disk nummer 2, så synes under alle omstændigheder det mest ligner, at det er Warner der er nogle paddehatte.


Senest rettet af ArneBjarne ons jun 06, 2007 12:50, rettet i alt 1 gang.

Top
   
 Titel:
Indlæg: ons jun 06, 2007 12:45 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors aug 23, 2001 1:01
Indlæg: 2150
Geografisk sted: Odder
HD-DVD gruppen tvinger ikke Warner til at lave diskene som de gør, det vælger de selv, så HD-DVD vil aldrig kunne begrænse Blu-Ray!!!

Du snakker generalt, jeg snakker denne specifikke udgivelse.

Jeg siger ikke at det er ensbetydende med at at der bliver brugt et andet transfer, jeg siger at muligheden er der!

_________________
Med Venlig Hilsen
Denner

DMA 2009 VINDER: FOR BEDSTE MUSIKVIDEO


Top
   
 Titel:
Indlæg: ons jun 06, 2007 12:47 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors aug 23, 2001 1:01
Indlæg: 2150
Geografisk sted: Odder
Desuden er det slet ikke det vi diskutere som denne tråd drejer sig om!

Den drejer sig om at hvis man vil ha den bedst mulige udgave af T2 lige nu så er HD-DVD udgaven klart Blu-Ray udgaven overlegen!

_________________
Med Venlig Hilsen
Denner

DMA 2009 VINDER: FOR BEDSTE MUSIKVIDEO


Top
   
 Titel:
Indlæg: ons jun 06, 2007 12:54 
Offline

Tilmeldt: tirs jan 25, 2005 1:31
Indlæg: 83
Eh det var da dig selv der bragte TrueHD på banen som noget der ville give mere plads til Video bitrate på en HD-DVD ifht. Blu-ray'en der bruger PCM.


Top
   
 Titel:
Indlæg: ons jun 06, 2007 13:02 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors aug 23, 2001 1:01
Indlæg: 2150
Geografisk sted: Odder
Nej ikke generalt men på netop denne Blu-Ray vs HD-DVD udgivelse, hvor Warner har valgt kun at bruge 30gig på BR udgivelsen.

Hvis de ligger et TrueHD spor på HD-DVD udgivelsen vil der i princippet være mere plads til billedet, så hvis de laver en ny encodning hvor de udnytter den ekstra plads så vil det give et bedre billede!

Jeg ved godt at der er 20gig mere plads på en BR skive og at PCM derfor normalt ikke er et problem, men på denne udgivelse hvor Warner har valgt at kun at udnytte 30gig så er PCM et problem!

_________________
Med Venlig Hilsen
Denner

DMA 2009 VINDER: FOR BEDSTE MUSIKVIDEO


Top
   
 Titel:
Indlæg: fre jun 08, 2007 19:35 
Offline

Tilmeldt: lør sep 01, 2001 1:01
Indlæg: 51
Latterligt. Brug dog pladsen fornuftigt (i hvilket tilfælde MPEG2 godt kan hamle op rent kvalitetsmæssigt med de andre codecs).

Og Denner, der er jo mulighed for alle codecs på Blu-ray, så kan ikke lige se hvorfor det er Sonys skyld, hvis selskaberne smider low bitrate MPEG2 på nu til dags. Det må de jo selv styre...


Top
   
 Titel:
Indlæg: fre jun 08, 2007 22:50 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors aug 23, 2001 1:01
Indlæg: 2150
Geografisk sted: Odder
Det kan MPEG2 ikke, det bliver ikke brugt professionelt på nogen måde mere!

Med hensyn til Sony og MPEG2 så lobbyer aller firmaer for deres produkter og patenter, det ville jeg også gøre, så intet ondt i det blot ærgerligt at det lige er MPEG2.

Heldigvis er Sony også gået over til AVC og det er fedt så skal vi bare lige ha ' nogle gode multi formats afspillere på markedet, så jeg kan nyde T2 i VC1 og får muligheden for frit at vælge mellem alle HD udgivelser :thumb:

_________________
Med Venlig Hilsen
Denner

DMA 2009 VINDER: FOR BEDSTE MUSIKVIDEO


Top
   
 Titel:
Indlæg: fre jun 08, 2007 23:14 
Offline

Tilmeldt: lør sep 01, 2001 1:01
Indlæg: 51
Altså, jeg vil stadig påstå at MPEG2 med høj bitrate kan konkurrere på billedkvaliteten. Det siger mange reviews også. Men vi er enige om at AVC og VC-1 er at foretrække, især hvis der ikke er plads nok/low bitrate. Jeg ville blot konstatere at med høj nok bitrate, så er MPEG2 altså ikke så ringe. :)


Top
   
 Titel:
Indlæg: lør jun 09, 2007 8:35 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors aug 23, 2001 1:01
Indlæg: 2150
Geografisk sted: Odder
Nej det er ikke så ringe, ved ultra høje bitrates kan det levere en ok kvalitet, største problem er at det ikke kan gengive det helt fine film grain, hvilket er en skam når vi nu er oppe i den høje opløsning.
Ved samme bitrate er MPEG2, f.eks 18mbps MPEG2 mod et 18mbps AVC / VC1 encode, kan MPEG2 bare aldrig opnå samme resultat, desværre.

Tror nu i bund og grund vi er enige alle sammen om at vi bare gerne vil ha' det bedste det formart vi nu har valgt kan levere og ikke flere middelmådige udgivelser i HD :D

_________________
Med Venlig Hilsen
Denner

DMA 2009 VINDER: FOR BEDSTE MUSIKVIDEO


Top
   
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 15 indlæg ] 

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team