Dekalog

Det er her, du skal ind, hvis du gerne vil diskutere DVD udgivelser - fra alle regioner. DVD nyheder hører også til i dette forum.
Brugeravatar
mr_riis
Indlæg: 949
Tilmeldt: tors jun 28, 2007 17:31
Geografisk sted: Nørrebro, Kbh.

Dekalog

Indlægaf mr_riis » fre feb 01, 2008 20:37

Er der nogen, der kan give mig et tip om, hvilken dvd-udgave af Kieslowskis Dekalog, der er den bedste (især mht. billedkvalitet)? Da jeg forlængst har kasseret mine gamle vhs-udgaver, synes jeg, at det er på tide at gense denne perle.

Jeg har set på DVD Beavers sammenligning af de forskellige udgaver, at den polske udgave absolut er den bedste (http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare2/decalogue.htm) - problemet er blot, at den nu er udgået... DVD Beaver har dog ikke medtaget Artificial Eyes udgave. Er der nogen, der ved, hvordan kvaliteten på Artificial Eye-udgaven er, eller om der er andre udgaver (med engelske undertekster), der er at foretrække?
Billede

martin-faroe

Re: Dekalog

Indlægaf martin-faroe » fre feb 01, 2008 21:17

Jeg har Artificial Eye-udgaven. Den er nogenlunde på samme niveau som de øvrige udgaver m. engelske tekster, altså de koreanske og amerikanske. Tekster kan ikke fravælges, og tekstningen er desuden lidt lemfældig.

Jeg sammenlignede på et tidspunkt tekstningen på AE-udgivelsen med min gamle vhs-optagelser fra DR. Til venstre er en scene, som den er tekstet på DR. Til højre ses AE-tekstningen. De har valgt at ignorere ca. hver anden linje i oversættelsen!

Billede

Så slemt er det dog ikke hele tiden, men det virker alligevel lidt sjusket. Jeg tror trods det, at man er lige så godt kørende med AE, som med de amerikanske og koreanske udgaver. Den polske er godt nok lækker, men jeg har opgivet at købe den, selv om jeg har set den på eBay en gang imellem. Der må komme en rigtig fin vestlig udgave på et tidspunkt?

Dekalog er i øvrigt et fantastisk værk - uanset billedkvalitet!
Senest rettet af martin-faroe fre feb 01, 2008 23:30, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar
mr_riis
Indlæg: 949
Tilmeldt: tors jun 28, 2007 17:31
Geografisk sted: Nørrebro, Kbh.

Re: Dekalog

Indlægaf mr_riis » fre feb 01, 2008 22:50

Tak for hjælpen!
Billede

Woody81
Indlæg: 144
Tilmeldt: søn sep 30, 2007 1:11
Geografisk sted: Sønderborg

Re: Dekalog

Indlægaf Woody81 » fre feb 01, 2008 23:23

Det overrasker mig, hvordan AE har lavet oversættelsen; det er da skræmmende... :shock: Jeg tror bare jeg venter på en ordentlig udgave. Alternativt kan de jo altid lånes på biblioteket, med en ordentlig (dansk) oversættelse... VHS ganske vist.

@ mr_riis: Hvis du er interesseret i R1 boksen, kan den erhverves billigt her:

http://www.dahf.dk/viewtopic.php?f=23&t=25597

martin-faroe

Re: Dekalog

Indlægaf martin-faroe » fre feb 01, 2008 23:54

Woody81 skrev:Det overrasker mig, hvordan AE har lavet oversættelsen; det er da
skræmmende... :shock:

Nu skal det også siges, at jeg har udvalgt en af de værre passager. Det er som regel småord som "nej", "tak", "goddag", "hold op" og "hej", som ikke bliver tekstet. Man går som regel ikke glip af noget på det dybere handlingsmæssige plan. Men man kan alligevel ikke lade være med at spekulere over, om man er gået glip af noget, når personerne på skærmen taler uden at det bliver tekstet.

Brugeravatar
Mikl
Indlæg: 7537
Tilmeldt: tirs mar 22, 2005 11:54
Geografisk sted: Face down in the muck...
Kontakt:

Re: Dekalog

Indlægaf Mikl » lør feb 02, 2008 8:33

Jeg købte den koreanske for 110 kr sammenlagt for lang tid siden, så den koster ikke en bondegård. Jeg har dog ikke fået den set endnu :oops:
Mikkel | @selsoe | Pakkesporing til iPhone: Trackbox

TK-421
Indlæg: 1157
Tilmeldt: tirs jan 02, 2007 20:18
Kontakt:

Re: Dekalog

Indlægaf TK-421 » man mar 09, 2009 23:34

Jeg kom i tanker om denne serier igen idag, så jeg hijacker lige dette emne; jeg kan se, at der er en del forskellige udgaver af Dekalog, hvilken er den bedste mht. undertekster? Engelske eller danske er sådan set ligemeget, og jeg ofrer gerne billedkvalitet for den bedste gengivelse af dialogen.
Anyone for tennis?

Antlion
Indlæg: 425
Tilmeldt: tirs feb 24, 2009 12:51

Re: Dekalog

Indlægaf Antlion » tirs mar 10, 2009 10:09

TK-421 skrev:Jeg kom i tanker om denne serier igen idag, så jeg hijacker lige dette emne; jeg kan se, at der er en del forskellige udgaver af Dekalog, hvilken er den bedste mht. undertekster? Engelske eller danske er sådan set ligemeget, og jeg ofrer gerne billedkvalitet for den bedste gengivelse af dialogen.


Ja, det er noget af et bump!

Jeg har desværre kun AE-udgivelsen, og som martin-faroe sagde for ét år siden, så er det som regel kun småord der bliver undladt. Dette er selvfølgelig op til den enkelte person, om man prioterer tekstningen højest. I så fald, så vil jeg ikke anbefale dig at investere i AE-udgivelsen, selvom den oversætter det meste. Personligt mener jeg dog, at man skal betragte den visuelle oplevelse, som den vigtigste faktor i en Kieslowski-film!

martin-faroe

Re: Dekalog

Indlægaf martin-faroe » tirs mar 10, 2009 11:07

TK-421 skrev:Jeg kom i tanker om denne serier igen idag, så jeg hijacker lige dette emne; jeg kan se, at der er en del forskellige udgaver af Dekalog, hvilken er den bedste mht. undertekster? Engelske eller danske er sådan set ligemeget, og jeg ofrer gerne billedkvalitet for den bedste gengivelse af dialogen.

Jeg ved ikke hvilken udgivelse, der er bedst mht. dialogen, da jeg kun har set Artificial Eyes udgivelse, og ikke har haft mulighed for at sammenligne med de amerikanske, polske og koreanske udgaver. Der findes i hvert fald ikke nogen udgivelse med danske tekster på dvd, så du bliver nok nødt til at vælge engelske tekster!

Man kan måske godt leve med AE (det gør jeg jo!), men udgivelsen er langt fra optimal. Personligt bryder jeg mig ikke så meget om, at dens undertekster er "burnt in". Billedkvaliteten er heller ikke i top, synes jeg. Hvis den polske udgivelse var almindeligt tilgængelig, ville jeg vælge den, men ellers må man nok nøjes med AE eller evt. R1.

Antlion
Indlæg: 425
Tilmeldt: tirs feb 24, 2009 12:51

Re: Dekalog

Indlægaf Antlion » tirs mar 10, 2009 12:05

@ martin-faroe:

Burnt in-underteksterne er også det, som irriterer mig mest. Jeg kan ikke se grunden til, at de lavet det sådan, at man ikke har mulighed for fravælge dem. Billedkvaliteten er dog fin nok, hvis du spørger mig? Den er langt fra den bedste, men taget i betragtning af prisen på AE-udgivelsen, så er den så sandelig heller ikke dårlig!

michmach
Indlæg: 7756
Tilmeldt: fre apr 11, 2003 1:01
Geografisk sted: No longer here

Re: Dekalog

Indlægaf michmach » tirs mar 10, 2009 13:37

Jeg har en R1 fra Image, hvis nogen er interesseret?

martin-faroe

Re: Dekalog

Indlægaf martin-faroe » tors mar 12, 2009 14:45

Artificial Eye er bestemt ikke remasteret fra originalnegativer. Ud over faste undertekster er der også cigarette burns:

Billede


Sammenlignende screencapture fra den polske Warner-disk (øverst)
og Artificial Eye (nederst) (NB: Ikke nøjagtig samme frame):

Billede

Billede

Den polske er sikkert manipuleret en del for at blive så sprælsk og kontrastrig i farverne, men det anvendte kildeprint har formentlig også været meget bedre, end det, man har brugt til AE's udgave. Når det er sagt skal det også siges, at selve serien så fænslende, at jeg knap har bemærket gener og unoder ved billedkvaliteten, når jeg har haft AE's diske i afspilleren.

Antlion
Indlæg: 425
Tilmeldt: tirs feb 24, 2009 12:51

Re: Dekalog

Indlægaf Antlion » tors mar 12, 2009 16:59

Man sagtens se, at den polske udgave er meget skarpere end AE-udgaven. Derfor vil dog stadig mene, at AE-udgaven har fin billedkvaltitet ift. prisen. Jeg er bare glad for, at "Dekalog" overhovedet findes DVD, og som du selv siger, så er serien så fængslende i sig selv, at man knapt bemærker [i]fejlene[/] på AE-udgaven.

Brugeravatar
Steen T
Indlæg: 4387
Tilmeldt: lør sep 20, 2003 12:21
Geografisk sted: Østerbro

Re: Dekalog

Indlægaf Steen T » søn mar 15, 2009 0:36

martin-faroe skrev:Sammenlignende screencapture fra den polske Warner-disk (øverst)
og Artificial Eye (nederst) (NB: Ikke nøjagtig samme frame):

Jeg synes, at farverne på den polske udgave er aaaalt for overstyrede og slet ikke passer med hvordan Dekalog "bør" se ud. Jeg har den koreanske som farvemæssigt ligner AEs udgave, og som oven i købet har helt igennem fornuftige undertekster. Og så koster den kun $13 (før forsendelse) hos K2DVD.

Brugeravatar
Montag451
Indlæg: 2296
Tilmeldt: tors mar 08, 2012 22:12

Re: Dekalog

Indlægaf Montag451 » tors mar 17, 2016 11:27

Jeg graver lige en syv år gammel tråd frem. Er der kommet en bedre udgave af Dekalog? Jeg vil meget gerne gense serien, men er lidt i tvivl om hvilken udgave jeg skal købe.
The artist formerly known as Konigsberg


Tilbage til "DVD-udgivelser"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster